24. dubna 2024 12:00

Nová hra ze světa Pána prstenů dostala trailer. Čeká vás nejpohodovější fantasy zážitek všech dob

Oznamovací trailer hry Tales of the Shire

Kdo si chce užít Středozem z trochu pohodovější stránky, má konečně šanci.

Fanoušci Pána prstenů brzy budou moci okusit paralelní život v malebném Kraji obývaném hobity v nové hře Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game. Chystá ji studio Wētā Workshop zodpovědné za veškerou výtvarnou a řemeslnou stránku ve filmové trilogii Pán prstenů ve spolupráci se společností Private Division (Kerbal Space Program, The Outer Worlds, OlliOlli World).

V podstatě se jedná o simulátor idylického hobitího života zahrnující farmaření, budování a zvelebování vlastní nory, vaření, rybaření, houbaření, obchodování, bylinkářství a samozřejmě taky navazování vztahů a zažívání drobných příběhů se sousedy z osady zvané Bywater.

Hra vychází z populárního konceptu her jako Animal Crossing, Stardew Valley nebo Disney Dreamlight Valley, ale zasadí ho do bohatého světa od J. R. R. Tolkiena. Autoři slibují střídání ročních období a změny počasí, které budou ovlivňovat styl hraní. Postupně budou přidávat nový obsah i sezónní překvapení – dorazí na návštěvu třeba známý čaroděj nebo snad někdo z Hobitína? Hlavním cílem hráčů má být, aby se Bywater stal oficiální vesnicí, k čemuž je potřeba uspořádat úspěšnou velkou slavnost.

Čtěte také: Jaká bude 2. série Pána prstenů? Režisérka prozradila, co má fanouškům udělat radost

Tales of the Shire dorazí někdy v druhé polovině roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series a Switch.

Zdroj: Polygon, PC Gamer

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný