17. dubna 2023 15:00

Návrat Hvězdné brány bude jiný, než se myslelo. Nové plány jsou velkolepé

Nový majitel práv ke slavné sci-fi sérii nechce návrat Hvězdné brány rozhodně podcenit. Fanoušci by na tom mohli dost vydělat.

Původní seriálová Hvězdná brána vycházela ze stejnojmenného filmu z roku 1994, ale podstatně rozšířila a prohloubila jeho svět. Podle čerstvých informací prestižního magazínu Deadline chystá nový majitel práv Amazon návrat Hvězdné brány v podobném pořadí. V přípravě je totiž seriál i film, přičemž film by měl přijít jako první.

Na oficiální oznámení si ještě budeme muset počkat. Co je však prakticky jisté, je, že v případě seriálu nebude Amazon vycházet z návrhů a scénáře Brada Wrighta, který chtěl navazovat na tři předchozí seriály, které spoluvytvářel – Hvězdná brána (1997–2007), Hvězdná brána: Atlantida (2004–2009) a Hvězdný brána: Hluboký vesmír (2009–2011).

Odmítnutí pilotního dílu Wrightova čtvrtého seriálu však automaticky neznamená, že se chystá kompletní reboot. Podle informací magazínu GateWorld v této věci ještě nepadlo konečné rozhodnutí. Vše je o to složitější, že má Amazon s Hvězdnou bránou velké plány zahrnující nejen filmy a seriály, ale i videohry, knihy a komiksy. Rozhodně si tak nechce znepřátelit početnou fanouškovskou základnu, jíž by zahození populární kontinuity určitě naštvalo.

Minulý rok oslovil Amazon tvůrce napříč Hollywoodem, aby mu představili své vize pro novou generací Hvězdné brány. Byli mezi nimi i Mark Fergus a Hawk Ostby, scenáristé Iron Mana a tvůrci seriálu Expanze. Momentálně však není jasné, zda to budou právě oni, kdo dostane celou značku na starost, anebo se jedná s někým úplně jiným.

Zdroj: GateWorld

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný