19. dubna 2023 18:15

Jakou barvu kůže má mít Hermiona? Autorka Harryho Pottera přišla s ráznou odpovědí

Seriálový Harry Potter počítá při obsazení hlavních rolí s větší diverzitou. Jak to však jde dohromady s knižní předlohou?

Chystané seriálové zpracování Harryho Pottera má být etnicky výrazně pestřejší. Stejně jako v případě divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě tak podle insidera Jeff Sneidera mohou diváci počítat s tím, že Hermionu ztvární černá herečka.

Podobně jako dříve fanoušci řeší, zda je něco takového v souladu s knihami, kterým chce být dle vyjádření tvůrců seriál maximálně věrný. Na danou otázku už však dříve odpověděla autorka předlohy J. K. Rowlingová, když se zastala nejen Nomy Dumezweni, která starší Hermionu v divadelní podobě ztvárnila, ale i Cherrelle Skeete, která se chopila role její dcery Rose Granger-Weasleyové.

„Idioti se prostě vždycky budou chovat jako idioti,“ prohlásila na adresu lidí, kteří se pozastavovali nad barvou pleti Hermiony a zdůraznila, že etnická příslušnost Hermiony se v knihách nikde neřešila a role prostě připadla herečce, která do ní nejlépe zapadla.

„Banda rasistů mi začala vysvětlovat, že jsem přece jednou napsala, že tvář Hermiony zbělala, a proto musí být bílá. S tím mám ale dost problém, protože jsem tím samozřejmě chtěla říct, že její tvář ztratila barvu, jelikož byla v šoku. Rozhodla jsem se tím ale moc nerozčilovat a místo toho jasně zdůraznit, že Hermiona může být černá, čemuž naprosto žehnám a fandím,“ zdůraznila Rowlingová.

Autorka knih bude u seriálu působit jako výkonná producentka. Má dohlížet právě na věrnost adaptace. V knihách je Hermiona popsaná dost jinak, než jak nakonec vypadala herečka Emma Watson ve filmech. Má mít kudrnaté nezkrotné tmavé vlasy, hnědé oči a lehce vyčnívající přední zuby. Barva její pleti se na stránkách knih neřeší. Hermiona je autorkou definována hlavně svou povahou a intelektem, bude tak velmi zajímavé sledovat, jak se s jejím ztvárněním poperou tvůrci seriálu.

Zdroj: Fandom Wire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný