17. dubna 2023 14:45

Černá Hermiona a další velké změny? Nové informace o obsazení seriálového Harryho Pottera

Pokud jste si mysleli, že seriálový Harry Potter zadaptuje slavné romány 1 : 1, pochopili jste sousloví „věrné předloze“ bohužel špatně.

Zástupci studia Warner Bros. mají jasnou představu o hereckém obsazení chystaného seriálového zpracování Harryho Pottera, které by během deseti plánovaných let mělo převyprávět slavné knihy maximálně věrným způsobem, na což dohlédne jako výkonná producentka jejich autorka J. K. Rowlingová.

Fanoušci filmových zpracování se i přes zdůrazňování, jak bude seriálová adaptace ohromně věrná knihám, musí připravit na jiné pojetí, protože se nevymění pouze kompletní tým herců, ale výrazně odlišná může být také podoba jednotlivých postav. Slavný filmový novinář a insider Jeff Sneider totiž v podcastu The Hot Mic prozradil, že plánem Warner Bros. je mít daleko větší diverzitu mezi herci i v tvůrčím týmu, což se má týkat i najatých scenáristů.

Podle Sneidera je vysoce pravděpodobné, že Hermionu ztvární černá herečka. V tomto případě nejde o velké překvapení, protože už se tak stalo v případě divadelní hry Harry Potter a prokleté dítě v Londýně i New Yorku. Děj seriálového Pottera by se měl stejně jako originál odehrávat v současnosti, což však znamená, že scény mezi mudly budou oproti originálu upravené, aby odrážely současnou realitu. První knižní Harry Potter totiž vyšel v roce 1997.

Pokud se Warneři chystají k podobným změnám, měli by však své nové dětské herce připravit na záplavu nenávistných reakcí, které v takovém případě s jistotou dorazí. Seriál je v ranné fázi příprav, podle zdrojů blízkých produkci bychom se ho měli dočkat nejdříve na konci roku 2025.

Zdroj: Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný