4. ledna 2024 15:35
redakce Prima Cool

Premiérové díly Dextera na Prima COOL: Legendární sériový vrah se vrací v nové minisérii

Nejsympatičtější chladnokrevný zabiják se vrací na obrazovky Prima COOL!

Dexter: Nová krev startuje 24. ledna 2024 na Prima COOL!

Strhující mini série Nová krev se odehrává deset let po konci oblíbeného seriálu Dexter. Hlavní hrdina má nové jméno, život i přítelkyni v úřadu šerifa. Skrývá se v malém městečku zapadlém sněhem. Ale když se na jeho prahu nečekaně objeví dospívající syn, začíná se obávat, že „temný pasažér“ hluboko v jeho nitru znovu udeří.

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma.

Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev.

Fakta & zajímavosti

  • Nová krev je volným pokračováním úspěšného seriálu Dexter o policejním technikovi, který vede tajný temný druhý život sériového vraha. Své oběti si vybírá podle zvláštního kodexu, zaměřuje se výhradně na zločince, jimž se podařilo uniknout před zákonem, přitom sám uniká pátraní vlastních kolegů a vyrovnává se s (ne)obyčejnými problémy rodinného života.
  • Michael C. Hall, který hraje hlavního hrdinu Dextera, uznává, že finále původního seriálu většinu fanoušků zklamalo. Říká, že i několik let po konci seriálu se ho na potkání ptali, jestli ještě někdy vznikne pokračování.

  • Když dával dohromady příběh nové mini série, producent Clyde Phillips postupoval odzadu. Od začátku věděl, jak Dexter tentokrát skončí a vymýšlel, jak se k takovému závěru postupně propracovat. „Konec je ohromující, šokující, překvapivý, nečekaný. Nerad bych to zakřikl, ale myslím, že rozbije internet,“ tvrdil před premiérou Nové krve.
  • Šest z celkem deseti epizod mini série Dexter: Nová krev režíroval Marcos Siega (TY, Mrtvý bod, Stoupenci zla, Upíří deníky).
  • Natáčení probíhalo od února 2021 v historické vesnici Shelburne Falls v Massachusetts. Filmaři se museli hodně přizpůsobovat počasí, protože tvůrci chtěli mít v záběrech co nejvíce sněhu – včetně místního zamrzlého jezera. Natáčení trvalo 119 dní.

  • Postavu Dextera vymyslel spisovatel Jeff Lindsay jako hlavního hrdinu několikadílné série úspěšných románů, které vyšly i v češtině. V mini sérii Nová krev používá Dexter falešné jméno Jim Lindsay jako odkaz a poctu autorovi.
  • V online databázi Rotten Tomatoes, která sdružuje recenze profesionálních kritiků, má Dexter: Nová krev poměrně vysoké hodnocení 77%. V podobně zaměřené profesionální online databázi Metacritic má mini série nadprůměrné hodnocení 61 %. Uživatelé ČSFD dali mini sérii Dexter: Nová krev hodnocení 80%.
  • V lednu 2023 bylo oznámeno, že se připravuje nový seriál o mladém Dexterovi a hned v únoru poté, že na mini sérii Nová krev naváže pokračování, které se zaměří na Dexterova dospívajícího syna Harrisona. Jeho roli by si měl zopakovat Jack Alcott z Nové krve.

Dexter: Nová krev startuje 24. ledna 2024 na Prima COOL!

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný