19. února 2024 16:50

Jaká bude 2. série Pána prstenů? Režisérka prozradila, co má fanouškům udělat radost

První informace o pokračování seriálového Pána prstenů působí pro někoho slibně, pro jiného zlověstně.

Většina fanoušků Pána prstenů se zřejmě shodne, že druhá sezóna jeho seriálového prequelu s podtitulem Prsteny moci bude muset pořádně přidat, aby se kvalitou alespoň přiblížila slavné filmové trilogii od Petera Jacksona. Jak chtějí tvůrci seriál vylepšit, teď v rozhovoru pro MovieZine přiblížila režisérka Charlotte Brändström, která se ujme poloviny z celkových osmi epizod.

Čtěte také: Pokračování Odvážné Vaiany zamíří do kin ještě letos. Místo seriálu, překvapilo Disney

„Druhá sezóna bude temnější, ostřejší a více zaměřená na postavy. Dala jsem si o Vánocích všechny díly, tedy jejich pracovní sestřihy, a myslím, že to bude velmi dobrá série. Snažili jsme se ji udělat drsnější a také špinavější, ale ne za každou cenu, důležitá byla autenticita. Dojde i na několik velmi překvapivých zvratů,“ zdůraznila režisérka, která své služby propůjčila už třeba první sezóně Zaklínače, wickovskému Hotelu Continental nebo blížícímu se a skvěle hodnocenému Šógunovi.

Z jejích slov je jasné, že veškeré natáčení už bylo uzavřeno a aktuálně probíhá postprodukce. Zatímco první série se takřka celá točila na Novém Zélandu, v případě druhé se filmaři přesunuli do britských Bray Film Studios a do přírodní rezervace Hankley Common jihozápadně od Londýna, kde se v posledních letech natáčelo třeba válečné drama 1917, marvelovka Black Widow nebo velké bitevní scény historického filmu Napoleon. Kamery běžely také na Tenerife, největším z Kanárských ostrovů.

Prsteny moci zůstávají v rukou dvojice tvůrců Patricka McKaye a Johna D. Payneho s hlavními hrdiny Galadriel (Morfydd Clark), Elrondem (Robert Aramayo), Halbrandem / Sauronem (Charlie Vickers), Isildurem (Maxim Baldry), Dúrinem IV. (Owain Arthur), Neznámým / Gandalfem (Daniel Weyman) či Nori Brandonožkovou (Markella Kavenagh).

Druhá sezóna dorazí někdy v roce 2024. V plánu jsou ještě další tři s celkovými náklady přes miliardu dolarů, což z Prstenů moci dělá nejdražší seriál všech dob.

Zdroj: MovieZine, Collider

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný