4. května 2024 06:05

Dwayne Johnson ohrožoval vznik filmu, za který dostal obří peníze. Jeho otřesné chování teď vyplavalo na povrch

Čerstvé zprávy jsou v přímém rozporu s pověstí spolehlivého dříče, která okolo herce dosud panovala.

Dwayne Johnson v minulosti sám sebe popsal jako největšího dříče v zábavním byznysu. Jinak ho však vidí štáb o rok odložené vánoční akční pecky Red One, v níž se The Rock objeví po boku Chrise Evanse a za kterou měl navíc dostat rekordní honorář 50 milionů dolarů vyplacený předem.

Za zdržením produkce a tedy i prodražením celého natáčení měla podle informací magazínu The Wrap stát nejen loňská hollywoodská stávka, ale také chování hlavní hvězdy v zákulisí. Bylo prý naprosto běžné, že Johnson dorazil na plac i se sedmihodinovým zpožděním, a všichni se pak snažili, aby dohnali natáčecí plán, což se stejně nedařilo.

Podle trojice insiderů Johnsonovo chování zapříčinilo navýšení rozpočtu o zhruba 50 milionů dolarů. Jedinou jistotou, kterou filmaři v jeho případě měli, byl údajně fakt, že se nikdy neukáže na čas. Filmové studio Amazon MGM, pod nímž snímek vzniká, už sice vydalo tiskové prohlášení, že jsou informace přehnané a neodpovídají realitě, jenže aktuální zjištění potvrzují i zkušenosti z předchozích Johnsonových filmů.

Například při natáčení netflixového akčního hitu Red Notice (2021) se Johnson dostal přímo na place do ostrého křížku s další hereckou hvězdou filmu Ryanem Reynoldsem. Reynoldsovi jednoduše bouchly saze, protože natáčení v době covidových ochranných opatření bylo komplikované samo o sobě, i bez Johnsonových manýr. Podobné zkušenosti potvrdili lidé pracující na filmech Rampage Ničitelé (2018) nebo seriálu Hráči.

V reakci na aktuální zprávy spousta lidí na sociálních sítích vtipně komentovala Johnsonovo nedávné prohlášení, že jeho nasazení na place je takové, že aby nezdržoval, nechodí na záchod a močí do použitých lahví od vody. „Obvykle se snažím být maximálně hydratovaný, tedy často potřebuji na záchod... Takže vytáhnu láhev,“ svěřil se magazínu Esquire. „Věčně chodíš pozdě, ale pak to doháníš tím, že čuráš do láhve?“ stojí v jedné z reakcí.

Jeden z členů štábu seriálu Hráči pro The Wrap dokonce zavtipkoval, že dokázal svou mzdou splnit minimální limit pro americké zdravotní pojištění, ale jen díky tomu, že byl na place často více než 14 hodin kvůli Johnsonově nedochvilnosti a dostal tedy proplacenou pořádnou dávku přesčasů.

Čtěte také: Pětice hlavních hrdinů Avengers 5 vás naštve. Jako by Marvel neposlouchal fanoušky

Rozpočet Red One údajně nabobtnal na více než 250 milionů dolarů. Snímek má ambice vykopnout novou akčně komediální franšízu a režíruje ho Jake Kasdan, který už s Johnsonem vytvořil hity v podobě dvojice snímků Jumanji. Vedle Rocka se v něm objeví zmíněný Chris Evans a dále J. K. Simmons, Lucy Liu nebo Kiernan Shipka.

Red One vstoupí do českých kin 14. listopadu 2024.

Zdroj: The Wrap, TMZ

Dwayne Johnson v traileru neúspěšného pokusu o vstup mezi supehrdiny filmem Black Adam:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný