6. února 2024 15:55

Rock má další velký průšvih. Fanoušci nenávidí jeho podivný comeback

The Rock chce rovnou zpátky na vrchol. Jenže cestičku nebude mít tak umetenou, jak si zřejmě představoval.

Dwayne zažívá poslední dobou střet s realitou. Stále sice zůstává hvězdou první velikosti, což potvrdil i rekordní honorář za chystaný film Red One, ale zároveň několikrát narazil. Poprvé, když se snažil snímkem Black Adam ovládnout komiksové DC univerzum a hrozivě selhal, a nyní čelí odporu fanoušků při návratu do wrestingového ringu.

Čtěte také: Náhlá smrt šampiona. Zápasníkovi bylo jen 36 let, vzpomínku poslal i Dwayne „The Rock“ Johnson

Největší wrestlingová organizace WWE oslabená kauzou svého dnes už bývalého šéfa Vince McMahona totiž podepsala obří smlouvu s Netflixem zajišťující přísun pěti miliard dolarů po dobu deseti let. A právě díky ní se do představenstva dostal taky Dwayne Johnson, který se rozhodl ji zachránit ještě tím, že se vrátí do ringu pod slavným pseudonymem The Rock.

Jenže dlouholeté publikum u tenhle druh "záchrany" evidentně nestojí. Dva roky pozornosti totiž věnovalo postupně budované rivalitě mezi Cody Rhodesem a Romanem Reignsem a těšilo se, až Rhodes napraví svou prohru z WrestleManie 39.

Únorový SmackDown však přinesl situaci, kdy Rhodes oznámil, že Reignse nevyzve na akci WrestleMania XL, zjevil se The Rock, došlo k jejich hodně podivnému potřesení rukou a Rhodes v podstatě vyklidil ring, aby Rock a Reigns mohli lákat na úplně nový střet, který v rámci dosavadního vývoje fanouškům nedává žádný smysl.

Zmíněné video okamžitě nasbíralo zdaleka nejvíce disliků v youtubové historii WWE (poměr liků a disliků 1:3) a ohromnou záplavu nevěřícných komentářů. „Když Cody odešel z ringu, připadalo mi, že vůbec není ve své kůži. Vyhrál jsi Rumble, loni jsi málem porazil Romana, chceš titul pro svého otce... ale vzdáš se ho ve prospěch Rocka? Smutné,“ všiml si jeden z nich. Jiný pak konstatuje: „The Rock se stal z člověka spíše bezduchou značkou.“

Jiní fanoušci si všímají, že na rozdíl třeba od Johna Ceny, který zůstal wrestlingu blízký i během filmové kariéry, se Johnson vrátil, až když si potřeboval napravit pošramocenou image. Pod Johnsonovým příspěvkem vzdávajícím hold zambijskému MMA bojovníkovi Thembovi se pak rozpoutala poněkud nedůstojná kampaň s jednoznačným heslem: „Vrať Codymu jeho rozhodující noc slávy.“

The Rock má aktuálně opravdu napilno. Kromě už natočeného akčňáku Red One, kde se objeví po boku Chrise Evanse, chystá taky dvojku heist týmovky Red Notice, hranou verzi hitového animáku Moana nebo jedenáctý díl Rychle a zběsile. Navíc oznámil, že by se rád věnoval taky menším a nezávislým filmovým projektům. Svůj wrestlingový návrat si však určitě představoval výrazně jinak.

Zdroj: Forbes, Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný