18. ledna 2024 13:55

Velké změny u Rychle a zběsile 11: Finále série by mělo vypadat úplně jinak, než všichni čekají

Snad žádná filmová série se nevyvinula tak dramaticky jako Rychle a zběsile. Co začalo jako víceméně komorní kriminální drama o partě mladých rebelů, kteří ilegálně závodí a bokem kradou přehrávače, se časem proměnilo v monstrózní ságu o bezmála superhrdinech kteří zachraňují svět před... čímkoliv. Nyní se ale zdá, že franšíza na sklonku svého působení udělá pěkných pár kroků zpátky.

Informace přinesl Insider Jeff Sneider serveru Comic Book. Film zatím označovaný jako Fast 11 bude posledním filmem série, navíc by měl mít povážlivě menší rozpočet. Zatímco poslední uvedený film Rychle a zběsile 10 stál 340 milionů dolarů, rozpočet Fast 11 by neměl překročit 200 milionů, což byl mimochodem rozpočet devátého dílu. Pro srovnání, úplně první Rychle a zběsile stálo 38 milionů, což byl tehdy rozpočet zcela standardního žánrového filmu.

Pomaleji a levněji

Další zajímavá zpráva se týká vývoje samotné zápletky. Rychle a zběsile 10 skončilo pořádným cliffhangerem. Hlavní padouch Dante Reyes (Jason Momoa) zanechal několik hrdinů v životu nebezpečné situaci a potitulková scéna naznačila, že se tentokrát zaměří na agenta Hobbse (Dwayne Johnson). Nicméně Sneider tvrdí, že Fast 11 nemusí přímo navazovat na Rychle a zběsile 10, naopak by se Torretova rodina měla utkat s novým padouchem. Co to ale znamená pro Danteho, který je týmu stále na stopě?

Čtěte také: Herec „The Rock“ daroval dům v Miami bojovníkovi MMA. Ocenil jeho dobrý skutek

V červnu roku 2023 Universal oznámil nový spin-off, prozatím nazvaný Fast and Furious Presents: Hobbs and Reyes. Je tedy možné, že se Danteho dějová linka vyřeší mimo hlavní sérii, která se mezitím ještě naposledy vrátí ke svým skromnějším počátkům. Fast 11 má každopádně datum americké premiéry stanovené na 4. dubna 2025.

Zdroje: CBR/Comic Book

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný