26. října 2023 17:35

Rockova nová socha je upravena. Pařížské muzeum ukázalo, jak jí změnilo barvu kůže

Pařížské muzeum voskových figurín přiznalo chybu a přišlo s novou a přesnější napodobeninou slavného herce.

Dwayne „The Rock“ Johnson snad konečně bude ve své kůži. Pařížské Musée Grévin mělo v posledních dnech napilno. Narychlo totiž opravovalo voskovou figurínu slavného herce, kterou představilo v polovině října a nebylo za ni zrovna chváleno. Podle hollywoodské hvězdy i jeho fanoušků ji totiž příliš vybělili a vyžehlili její tvář.

Nový upravený voskový Rock má podstatně tmavší pleť, která odpovídá jeho etnicitě – po otci je Afroameričanem, jeho matka pocházela z tichomořského ostrova Samoa. Obličej pak má více vrásek a charakteru a nevypadá jako po botoxové kůře.

Mluvčí muzea Veronique Berecz při představení opravené verze odmítla, že by šlo o tzv. whitewashing: „Rockova reakce na skutečnost, že jeho podoba byla skutečně bělejší, nám přišla spíše přátelská. Bohužel jsme se s ním nesetkali, takže jsme použili fotografie, ale jak se ukázalo, ty mohou být ošidné, protože nuance odstínů pleti se mohou lišit v závislosti na osvětlení.“

Původní figurína byla na sociálních sítích označována jako Mr. Clean. „Takhle si Paříž myslí, že vypadá. Udělali z Rocka oblázek... Vypadá, jako by v životě neviděl slunce, jako by patřil do královské rodiny,“ zněl jeden z komentářů.

Čtěte také: 9 věcí, které nevíte o Dwaynu Johnsonovi: Jak Rock pomáhal Wolverinovi?

Sám herec to vzal sportovně a řekl, že bude rád nápomocen při úpravách své voskové podoby, přičemž začít by se mělo barvou kůže. A pokud se vše podaří, tak se při své příští cestě do Paříže zastaví a dá si drink sám se sebou.

Johnson se nedávno po dlouhých letech vrátil do wrestlerského ringu a ještě před koncem roku ho uvidíme po boku Chrise Evanse ve vánočním akčňáku Red One.

Zdroj: Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný