26. dubna 2024 15:34

28 let poté: zombie hit oznámil hlavní herce. Nechybí hvězda z Harryho Pottera

Návrat do zombie apokalypsy se bude moci opřít o žádaná herecká jména.

Oscarový režisér Danny Boyle (Trainspotting, Milionář z chatrče, Sunshine) tlačí rychle kupředu rozšíření svých zombie hitů 28 dní poté (2002) i jeho pokračování 28 týdnů poté (2007). Snímek, který se bude jmenovat 28 Years Later (28 let poté), už našel představitele hlavních rolí.

Magazín Deadline oznámil, že jimi bude aktuálně velice žádaná britská trojice Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson a Ralph Fiennes. Jednatřicetiletá Jodie Comer získala cenu Emmy za výkon v seriálu Na mušce, ale zářila také v historickém filmu Poslední souboj, v akční komedii Free Guy po boku Ryana Reynoldse a brzy zamotá hlavu hlavu Austinu Butlerovi a Tomu Hardymu ve snímku Motorkáři.

Podobně zaneprázdněný je také Aaron Taylor-Johnson, který bývá skloňován jako hlavní favorit na nového představitele Jamese Bonda. Prorazil hlavní rolí v komiksovém snímku Kick-Ass, ale má za sebou i dramatičtější role ve snímcích Anna Karenina, Král psanec a Divoši. Za roli sadistického vůdce gangu v thrilleru Noční zvířata získal Zlatý globus. Poslední dobou si užívá akční polohu ve snímcích Bullet Train a v Kaskadérovi, který právě vstupuje do kin.

Čtěte také: Pravěká variace na Predátora už je online. Podívejte se na trailer skvěle hodnoceného napínáku

Nejzkušenějším je jistě herecký chameleon Ralph Fiennes, známý jako Voldemort ze série Harry Potter, ale rovněž ze špiónských sérií Kingsman a James Bond. Kritická ocenění si odnesl za role ve filmech Grandhotel Budapešť, Schindlerův seznam nebo Anglický pacient.

Danny Boyle bude snímek režírovat podle scénáře Alexe Garlanda, který byl podepsán pod původním filmem, a později si začal své látky sám zfilmovávat (Ex-Machina, Anihilace). Aktuálně má v kinech snímek Občanská válka. Film dostane ještě minimálně jedno pokračování, které už bude Boyle pouze spoluprodukovat a vybral si režisérku. Stane se jí Nia DaCosta (Candyman: Ďábělský přízrak, Marvels).

Zdroj: Deadline, World of Reel

Nový děsivý sci-fi seriál ukazuje v traileru lidi napadené mimozemským parazitem:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný