3. května 2024 13:00

Fotr na tripu 4: Trek, lyžovačka a všudypřítomná selfíčka

Korejská cesta tentokrát dostane olympijského ducha, ale poznáme i tamní rafinovaný navigační systém.

V minulém díle jsme zjistili, že také v Jižní Koreji existují podmořské silnice, na které se může jen při odlivu, že v pivovarech vaří rýžové víno a že mají místní nevychované pejsky.  A co výletníci zažijí tentokrát?

Objevovat se bude nejen to, že v Jižní Koreji velmi sněží. Takže se výprava vydá na místo, kde se uskutečnila olympiáda v roce 2018. Na zahájení OH se Pepa setkal s Kimem i Donaldem, takže se bude vzpomínat. Byli to oni, nebo herci? Lumi se bude snažit kvalifikovat na psí olympiádu. A partička navštíví Muzeum olympijských her.

Po lyžovačce dojde na přesun k trajektu. Cesta to bude dlouhá, protože se nedá jet rychleji než 110 km/h. „Perfektní je, že při přejezdech na dálničních křižovatkách jsou pruhy barevné, takže víte, kam odbočit,“ pochvaluje si Pepa. Cesta na jihokorejskou Mallorcu, ostrov Jeju, je poměrně nekomfortní. Uvnitř lodi nejsou lavičky, takže parta mrzne venku.

Jeju vznikl po výbuchu sopky a má zajímavou historii. A Jeju koníky, které jsou i vzorem pro majáky. Jsou to dva největší majáky na světě ve tvaru zvířete. Všude se fotí selfíčka. Ostrov je totiž barevný. Obyvatelé ostrova milují barvy duhy. Takže je najdete všude. Duhové pobřeží je místem, kde se ženy potápěly do velkých hloubek a lovily plody z moře.

Nenechte si ujít další díl Fotra na tripu a osvěžte si vědomosti o zemi, kde se tradice setkává s technologií.

Čtvrtá epizoda korejského Fotra na tripu poprvé ve středu 8. května od 21.25 na Prima COOL.

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický