1. května 2024 06:00

Jeremy Clarkson opravil své kontroverzní výroky a srovnal se s Anthonym Hopkinsem

Slavný moderátor dnes vidí světovou situaci z pozice zemědělce výrazně jinak než když seděl za volantem nabušených sporťáků.

Jeremy Clarkson nikdy nešel pro peprný výrok daleko. Ostatně pro jeho prostořekost a upřímnost si ho mnoho fanoušků oblíbilo. Teď však prozradil, že jeho tvář z pořadů Top Gear a The Grand Tour byla jen hereckou maskou.

„Každý předpokládá, že ta postava, kterou vidí v motoristických pořadech, že jsem to já, ale přitom je to nadsázka. Myslet si, že jsem takový, jaký jsem byl v Top Gearu, je asi stejně bláhové, jako si myslet, že Anthony Hopkins je kanibal,“ řekl Clarkson deníku The Guardian v narážce na slavnou Hopkinsovu roli ve filmu Mlčení jehňátek.

Aktuálně má bližší kontakt s přírodou a jejími vrtochy v pořadu Clarksonova farma a vnímá tak věci z jiné perspektivy. Své dřívější a výrazně odmítavé postoje k otázkám globálního oteplování okomentoval slovy: „To byla součást té karikatury. Byl to vtip.“ Dnes už prý necítí takový tlak být kontroverzní. „Už si neříkám, že teď je čas prohlásit něco provokativního. Je to uvolňující. Nemusíte se pak každé ráno probudit a zjistit, že jste uprostřed bulvární smršti kvůli něčemu, co jste plácli nebo udělali.“

Kontakt se zemědělci bojujícími se stále extrémnějším počasím také sehrál svou roli. „Vidím, jak moji sousedé o všechno přišli, museli to přesadit, protože jim to celé spláchla voda. Nemůžu uvěřit, že tohle není hlavní téma zpráv... i když vlastně svým způsobem je,“ podotknul s typickou ironií.

Očekávat od Clarksona, že se náhle stane vlajkonošem globálního boje s klimatickou změnou by však bylo poněkud unáhlené, o čemž svědčí jeho pozdější slova z rozhovoru: „Nezačnu jezdit Teslou. Mám asi deset aut, všechna s osmiválcem do V. Nemyslím si, že elektrická auta cokoli vyřeší. Tady bude potřeba věda, ne politika. Nakonec to vyřeší věda, jako vždycky.“

Sledujte také: Amerikou se prohnalo 38 tornád. Videa ukazují děsivé obří víry a jejich ničivou sílu

Ještě letos by měl mít premiéru poslední africký speciál pořadu The Grand Tour, kde si Clarkson naposledy zařádí za volantem s parťáky Richardem Hammondem a Jamesem Mayem. Samotný pořad by však skončit neměl a dočká se omlazení a rebootu pod vedením studia Lambert, známého pro hitové soutěže a reality show jako Utajený šéf, The Circle, The Traitors nebo Hra na oliheň: Výzva.

Zdroj: The Guardian, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný