11. dubna 2024 13:00

The Grand Tour ve skutečnosti nekončí. Slavný pořad jen čekají velké změny

Slavná automobilová show se dočká zásadní proměny, kterou dostanou na starost producenti hitové soutěže.

Slavná trojice Clarkson, Hammond a May sice skutečně opouští automobilovou show The Grand Tour, ale ta bude pokračovat dál pod vedením nových producentů a s jinými moderátory, uvedl prestižní zpravodaj Broadcast. Nepůjde o první změnu v rámci pořadu, který v roce 2019 zrušil pravidelné vydávání epizod a omezil produkci na občasné speciály.

Naposledy uvidíme stávající moderátory na výpravě v Zimbabwe, pak se každý z nich přesune k vlastním aktivitám. Jeremy Clarkson na Prime Video farmaří v pořadu Clarksonova farma, James May s kamerami vaří a cestuje (James May: Náš člověk v..., Tak už vař!), Richard Hammond pak restauruje klasické automobily v show Richard Hammond's Workshop.

The Grand Tour nově dostane pod křídla Studio Lambert, které se ji chystá osvěžit a udělat více dynamickou. Tato britská produkční společnost je známá pro hitové soutěže a reality show jako Utajený šéf, The Circle, The Traitors nebo Hra na oliheň: Výzva, v níž do soutěžního pořadu úspěšně adaptovala hitový korejský seriál a aktuálně připravuje druhou sérii, která snad bude vzbuzovat menší kontroverze než ta první.

Čtěte také: Přejí mi, ať mě Karlos dobije. Attilu Végha kvůli politice opustil i sponzor

„S auty už jsme prováděli snad všechno, co je vůbec možné,“ prohlásil Clarkson, když oznamoval svůj konec v pořadu, a dodal, že se na něco takového cítí už moc tlustý, starý a unavený. Auta před kamerami proháněl už od roku 1988 v pořadu Top Gear, který v roce 2002 představil v novém formátu po boku s Mayem a Hammondem či maskovaným jezdcem zvaným The Stig. Vydržel u něho až do roku 2015, kdy byl po neshodách se štábem vyhozen a jeho kolegové ho následovali.

Právě jeho původní pořad Top Gear před nedávnem rovněž ohlásil konec, respektive dlouhou pauzu na neurčito. Definitivní tečkou byla vážná nehoda moderátora Freddieho Flintoffa při natáčení 34. série. Doufejme, že se alespoň jeden ze slavných pořadů na obrazovky brzy vrátí, a to v co nejlepší formě.

Zdroj: Broadcast, Car Throttle

Trailer zatím posledního speciálu The Grand Tour s podtitulem Sand Job:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný