28. dubna 2024 06:00

Keanu Reeves se ocitne uprostřed letecké katastrofy. Režisér Trojúhelníku smutku slibuje provokativní pecku

Devětapadesátiletý herec se chystá na další ostrý film, ale trochu jiným způsobem, než by někteří jeho fanoušci čekali.

Ještě příští léto si ho sice užijeme jako neprůstřelného Johna Wicka ve spin-offu Ballerina, ale Keanu Reeves odmítá zapadnout do hereckých škatulek. Aktuálně natáčí v Los Angeles komedii Outcome v režii Jonaha Hilla (21 Jump Street) a jedná také o hlavní roli v chystaném kusu švédské hvězdy nezávislého filmu Rubena Östlunda, který nedávno posbíral hromadu ocenění i hlavní cenu v Cannes se satirou Trojúhelník smutku.

Čtěte také: 7 věcí, které nevíte o Keanu Reevesovi: Kolik peněz odmítl, aby nemusel hrát v Nebezpečné rychlosti 2?

Östlundova chystaná novinka se jmenuje The Entertainment System Is Down a vypráví o svérázném leteckém neštěstí. Na palubě dálkového letu totiž vypadne multimediální systém zábavy i zásuvky, což mezi cestujícími postupně rozpoutá totální chaos, jsou totiž vystaveni analogové nudě a sami sobě. Jde o podobnou výchozí situaci jako v případě jeho předchozího filmu, kde charaktery prověřila izolace na luxusní výletní jachtě uprostřed bouře, které vládl věčně nalitý kapitán v podání Woodyho Harrelsona.

Režisér plánuje premiéru na filmovém festivalu v Cannes a očekává, že spousta diváků bude projekcí pohoršena a odejde ze sálu. „Myslím, že to bude více provokativní než jakýkoli násilný či nechutný obsah. Zůstat sám se svými myšlenkami bývá někdy hodně znepokojivé a byl bych rád, kdybych do tohoto stavu dovedl i diváky samotné. Bude to zajímavé,“ řekl dříve magazínu Deadline. Dosud není jasné, jaká role má připadnout samotnému Reevesovi a jaká další známá jména ho doplní.

Čtěte také: Hvězdy Pulp Fiction znovu pohromadě: Úžasné setkání po 30 letech zachytily kamery

Reeves nedávno namluvil postavu Shadowa v animáku Sonic the Hedgehog 3, zahrál si v režijním celovečerním debutu Good Fortune od Azize Ansariho (Mistr amatér) a nejvíce fanoušků se jistě těší na dvojku kultovního komiksu Constantine, jíž se opět ujme Francis Lawrence (Já, legenda, Hunger Games).

Zdroj: Variety, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný