11. května 2024 08:44

V neděli tady hraju naposledy, loučí se Mbappé ve videu s PSG a přiznává chyby

Jeho příštím klubem má být Real Madrid. Ve videu o něm však nepadla ani zmínka.

Odchod francouzské fotbalové megastar Kyliana Mbappého z Paris Saint-Germain FC (PSG) je konečně oficiální. Potvrdil ho nahraný vzkaz fanouškům klubu, v němž pětadvacetiletý útočník nastřílel dosud 255 gólů. Zbývají mu jen tři zápasy. Poslední před domácím publikem odehraje už v neděli 12. května proti Toulouse.

„Je to těžké. Nemyslel jsem si, že bude tak těžké to oznámit, opustit zemi, Ligue 1 - soutěž, kterou dobře znám. Ale myslím, že jsem to potřeboval. Už to chce novou výzvu,“ řekl vládce letošní ligové tabulky střelců s 26 zásahy.

Hokejové MS – Komentář: Češi mají na medaili. Veškeré pochyby byly zbytečné, finský beton může povídat

Už delší dobu bylo známo, že neprodloužil smlouvu. V Realu by měl podle dostupných informací podepsat na pět let. Obdržet má velice štědrý podpisový bonus ve výši 150 milionů eur (asi 3,74 miliardy korun), které mu budou v Madridu vyplácet postupně. Zůstane mu také podíl na osobnostních právech. Ročně mzda má dosahovat částky 15 milionů eur (asi 374 milionů korun).

Video působí oproti obdobným rozlučkám sportovců upřímně a spontánně, ne pouze jako text drmolený z obrazovky. Poděkoval v něm nejen fanouškům, hvězdným spoluhráčům, po jejichž boku mohl růst, ale také všem lidem v klubu, od vedení až po poslední asistenty v zázemí, kteří odevzdávají klubu maximum. „Dospěl jsem vedle nich, se vší tou slávou i chybami, které jsem udělal,“ konstatoval. Přiznal, že není úplně vřelý extrovertní typ, a že tedy některým fanouškům mohlo připadat, že jim vždy nevrací lásku, kterou jemu i týmu dávají.

„PSG je klub, který nikoho nenechává chladným. Buď ho milujete, nebo nenávidíte. Rozhodl jsem se ho milovat, a to celých sedm let se všemi vzestupy i pády, a nelituji jediného momentu,“ řekl a v závěru dodal: „Děkuji vám všem a doufám, že to zakončíme ještě poslední trofejí.“ Narážel tím na finále Francouzského poháru, které PSG odehraje 25. května proti Lyonu.

Čtěte také: Adam Hložek na EURO nepojede, má jasno Vízek

Mbappé v dresu pařížského velkoklubu získal od roku 2017 šest ligových titulů a třikrát vyhrál domácí pohár, nikdy však vytouženou Ligu mistrů, kde se v roce 2020 dostal do finále. S Francií získal světové zlato v roce 2018 a na zatím posledním MS v Kataru byl sice s osmi góly na čele statistik, ale po strhující přestřelce ve finále se nakonec radovala Argentina a jeho tehdejší klubový spoluhráč Lionel Messi.

Zdroj: SkySports, ČTK

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický