15. dubna 2024 11:45

Útok vytvoří Chorý a Schick, Adam Hložek na EURO nepojede, má jasno Vízek

Reprezentační trenér Ivan Hašek bude konečnou nominaci na EURO oznamovat někdy na začátku června. Turnaj, který hostí Německo, startuje 14. června. Podle fotbalového experta Ladislava Vízka je téměř jisté, že se do nominace nedostane Adam Hložek. Vízek pro Prima COOL uvedl, že si umí představit, že se do útoku vedle sebe postaví Patrik Schick a Tomáš Chorý.

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 a zdá se, že trenér Ivan Hašek bude mít směrem do útoku z čeho vybírat. Zatím to vypadá, že bude možné nominovat třiadvacet hráčů včetně tří brankářů, ale probíhají jednání, aby tento počet byl navýšen.

Z útočníků má jistotu čerstvý vítěz Bundesligy Patrik Schick. Zastavilo by ho jen zranění. Klubového úspěchu po jeho boku dosáhl také Adam Hložek, ale ten do zápasů naskakoval sporadicky jako střídající hráč. O nominaci si důrazně říká plzeňský čahoun Tomáš Chorý, který o víkendu pomohl skvělým výkonem k vítězství nad Slavií a dobrý výkon podal také v pohárovém zápase s Fiorentinou.

„Já jsem fanda Adama Hložka, ale teď má formu Chorý. Já si dovedu představit útok ve složení Schick a Chorý. Hložek je navíc zraněný, já se bojím, že to zranění o nominaci rozhodlo. Chorý je v laufu, Plzeň jede, on si udělal vstupenku pro EURO sám. Kdybych se musel teď rozhodnout, tak bych sáhl pro Chorého,“ uvedl pro Prima COOL Ladislav Vízek s tím, že je přesvědčený, že tým má na to, aby postoupil ze základní skupiny. Česko se utká s Portugalskem, Gruzií a Tureckem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Schick s Hložkem senzačně slaví titul v německé lize. Bayern po 11 letech vyšel naprázdno

„Já si myslím, že v našich silách je postup ze skupiny, ale také si uvědomuji, že to může skončit průšvihem. Portugalsko je těžký soupeř, Turci jsou vlastně domácí a do toho nevyzpytatelní Gruzínci. Pokud by se z této skupiny nepostoupilo, tak to nebude dobrý. Úspěchem bude postup a pak se hraje dál a uvidíme. Prvořadým cílem je ale postup ze skupiny, pak bude Hašek hodnocen dobře,“ uvedl Vízek.

Hodně se mluvilo o tom, zda by národní tým po konci vyčpělého Jaroslava Šilhavého měl převzít právě Ivan Hašek. Kritici mu vyčítali, že má mezinárodní trenérské zkušenosti vlastně jen z arabského světa. Vízek je ale rád, že volba nakonec padla na jeho kamaráda.

„Já byl velkým podporovatelem Ivana Haška na funkci reprezentačního trenéra. Zatím dvakrát vyhrál, i když nad tím fotbalem je třeba se zastavit. Moc ho ale kritizovat zatím nechci. Na FAČR z něj musí mít radost, nejdříve ho moc nechtěli, nyní jsou z něj unešení. Já vždy říkal, že Hašek je šikovný. Není staromódní, má znalosti, myslím si, že pracuje velmi dobře a doufám, že na ty otočky bude mít štěstí také na evropském šampionátu,“ dodal muž, který v reprezentačním dresu vstřelil třináct branek.

Zdroj: Autorský článek

Video, které jste mohli minout: Tomáš Řepka promluvil o svém filmu:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný