27. března 2024 10:01

Tomáš Chorý na EURO patří, pokud nebude mentálně chorý

NÁZOR: Druhé utkání české reprezentace pod vedením Ivana Haška ukázalo, že tým má před evropským šampionátem řadu domácích úkolů, které musí splnit. Našla se ale také pozitiva. Fanoušci tleskali hlavně Chorému.

Utrápená výhra nad Arménií nabídla pozitivních momentů málo. Jestli někdo může být spokojený, tak je to Tomáš Chorý, který rozhodl o těsném vítězství v poměru 2:1. Chorý si vychutnal potlesk diváků na Letné, což se mu v kariéře nebude stávat často. Kdo fanoušky v Praze a u televizních diváků zklamal, byl bohužel Adam Hložek.

Mladý útočník Leverkusenu znovu ukázal, proč v Německu leští lavičku. Do šancí se dostat umí, ale útočník by měl dávat góly. Sám Adam ví, že prázdnou branku ze dvou kroků by měl trefit i hráč ve druhé lize. Proti Arménii předvedl, že s míčem si rozumí, ale nic z toho nebylo.

Chorý je nyní nad Hložkem

Tomáš Chorý je jiný typ útočníka. Téměř dvoumetrový rabiát má technické rezervy a nikdy z něj žádný Ronaldo nebude. Má ale čich na góly a nebojí se jít do situací, kde to bolí. Chorý je typ hráče, který umí rány rozdávat i přijímat. Navíc v poslední době hraje v životní formě a na gól mu stačí pár minut.

Pokud se Ivan Hašek při nominaci na EURO bude rozhodovat mezi Hložkem a Chorým, tak navrch nyní má určitě plzeňský hráč.

Pokud Chorý na EURO pojede, musí ale zkrotit svou mentalitu. Zápasy proti Portugalsku, Gruzii i Turecku budou hodně o emocích. Chorý v lize dokazuje, že občas se nechá vyprovokovat a na hřišti se pak chová jako duševně chorý.

Rozhodčí na evropském šampionátu určitě nasadí přísný metr a nebudou se bát vytahovat červené karty. Bylo by fatální, kdyby se Chorý v důležitém momentu Haškovi za důvěru odměnil nějakým kriminálním zákrokem a tým oslabil. Chorý na EURO rozhodně patří, ale před zápasy by si měl chvíli posedět nad kávičkou s psychologem. Pak může být rozhodujícím faktorem.

Podívejte se, jak v arabském světě žije Ronaldo:

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný