23. dubna 2024 13:40

Vízek řekl, co dělá Trpišovský špatně: Rotuje osmnáct hráčů a nikdo neví, na čem je

Situace na čele prvoligové tabulky se začíná vyjasňovat a Sparta nasadila k trháku. Zvládla náročné utkání s ostravským Baníkem, zatímco Slavia selhala proti Olomouci a byla ráda, že vydolovala bod. Ladislav Vízek v krátkém rozhovoru pro Prima COOL uvedl, že už si Sparta titul vzít nenechá a zkritizoval trenéra Jindřicha Trpišovského.

Sparta vede ligu o čtyři body a v nadstavbě přivítá Slavii na vlastním stadionu. Pane Vízku, je o mistrovi rozhodnuto?

Opravdu to vypadá, že bitvu o titul rozhodlo utkání proti Olomouci, ta díra čtyři body už je moc. Sparta si může dovolit jednou prohrát, Slavii bude mít doma, Sparta to má ideálně rozjeté. Na Letné by byli hloupí, kdyby si toto nechali utéct. Pozor ale, v naší lize je opravdu možné všechno. Přesto si myslím, že Sparta titul obhájí. Já si myslím, že Slavie možná ten zápas na Spartě i vyhraje, ale k ničemu jim to nebude. Zásadní chyba je, že Slavia teď neporazila Olomouc.

Čtěte také: Zklamaný trenér Rada po snížení trestu: Případ mě stál spoustu sil a nervů

Na Slavii začali zmatkovat. Jaroslav Tvrdík dokonce psal na síť X, že je připraven skončit ve funkci. Proč to psal? Snaží se před klíčovou fází z hráčů sejmout tlak?

Tlak? Tady se furt mluví, že je někdo pod tlakem, že je všude tlak... Tlak je snad nejpoužívanější slovo. Já nevím, zda si nedělá srandu. Určitě to nějak řekl, ale nemyslí to tak. Pochybuji, že to myslí vážně, já mám pocit, že je tam hezky zakořeněný, že se mu tam líbí. On je trochu politik, má takové chytré řeči, všechno dává na Twitter, to se mu líbí. Já si myslím, že trošičku lže, že by mu to chybělo.

Jenže rozčarovaní jsou i fanoušci a v diskuzích řeší, zda by měl Jindřich Trpišovský ve Vršovicích pokračovat. Má podle vás současný trenér ještě sešívaným co dát?

Já si myslím, že lepšího by nesehnali. On je tam taky už zakořeněný, o tom týmu už ví... Mně vadí jedna věc, že si neudělá kostru týmu. On mluví hezky o Holešovi, pak ho dvakrát nepostaví, mluví o Juráskovi, že je nenahraditelný, ale pak ho nepostaví... To jsou přece divný věci. Nebo Zafeiris? Ten byl nenahraditelný, ale najednou sedí. Tam je pět základních hráčů, a to musí být kostra týmu. Ti kluci musí být naštvaní, říkají, že ne, ale jsou naštvaní. Hráč dá dva góly a příští zápas nehraje a sedí? To je přece špatně. Já tu jeho strategii neznám, ale tohle není po psychologické stránce vůbec dobré.

Ti kluci nevědí, na čem jsou, a bojí se udělat chybu?

Přesně. Nemohou se dostat do rytmu, do tranzu, do formy. A to neříkám jen já. Fotbal je týmový sport a jsou tam návyky. My tehdy v Dukle hráli osm let ve stejné sestavě, my hráli naslepo, já věděl, kam mám míč dát, protože jsem spoluhráči rozuměl. Na Slavii si rozumět nemohou. Já si myslím, že tohle Trpišovský nedělá dobře. Já mám Trpišovského rád, je to fajnový trenér, je to parťák, ale nemůže přece točit osmnáct hráčů... Vždyť jemu se někdo dostane do formy a on ho hned odstaví. Někdy to vypadá, že to snad dělá schválně.

Zdroj: Autorský text

Video, které jste mohli minout: Voráček ukončil kariéru. Na led už nemůžu, smířil jsem se s tím, říká v exkluzivním rozhovoru

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný