10. května 2024 12:05

Wednesday opouštějí klíčoví herci. Fanoušci budou nad změnami kroutit hlavou

Scenáristé Wednesday se asi pořádně zapotili, když museli ze druhé série vyškrtnout tolik postav.

Seriálový hit Wednesday představil sestavu herců pro nadcházející druhou sezónu a mnoho fanoušků nemile překvapí, že mezi nimi chybí trojice, s níž jistě počítali. Jejich postavy totiž byly na konci první série živé a nic nenaznačovalo, že by měly najednou zmizet.

Diváci se budou muset rozloučit s populární postavou Xaviera Thorpeho, kterou ztvárnil Percy Hynes White, a pak také s Yoko Tanako v podání Naomi J. Ogawy. Posledním z vyvrhelů bude šerif Donovan Galpin a jeho představitel Jamie McShane. Právě McShane zůstal v seznamu herců, ale už pouze v hostující úloze – dá se tedy předpokládat, že ho ještě v několika scénách uvidíme, jak se vypořádá se zjištěním, že se jeho syn Tyler (Hunter Doohan) na konci minulé sezóny ukázal jako Hyde.

Kolovalo mnoho spekulací, že právě šerif Galpin bude jednou z postav, která se dočká smrti, a jeho roli převezme dosavadní zástupkyně Ritchie Santiago. Její představitelka Luyanda Unati Lewis-Nyawo ostatně byla pro druhou sezónu povýšena mezi hlavní herce.

Čtěte také: Stalkerka ze seriálového hitu Sobík promluvila. Všechno je prý opačně

White hrál nevermorského studenta Xaviera Thorpeho. Měl romantickou linku s Wednesday (Ortega), která mu dokonce v dramatickém finále zachránila život. Jeho náhlé škrtnutí z příběhu si tak lze vysvětlit reakcí na skandál, kdy čelil obvinění ze sexuálního obtěžování, a na sociální sítě uniklo video, na němž rasisticky nadává.

Postava upírky Yoko byla členkou tajného spolku Nightshade Society, ale s postupujícími díly první série její význam v příběhu slábnul, takže její vyškrtnutí nebude působit tak překvapivě. Jinak bychom se měli dočkat všech známých tváří, k nimž přibude třeba také slavný Steve Buscemi (jako nový ředitel Barry Dort) nebo Billie Piper a Evie Templeton. Mezi hostujícími herci se dočkáme i slavné Thandiwe Newton nebo Haleyho Joela Osmenta.

Druhá série Wednesday se momentálně natáčí v Irsku s plánovanou premiérou v roce 2025. Výkonným producentem zůstává legendární Tim Burton, který se chopí i režie čtyř z celkových osmi epizod.

Zdroj: Deadline, People

Video: Oznámení druhé série Wednesday

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný