1. května 2024 06:05

Stalkerka ze seriálového hitu Sobík promluvila. Všechno je prý opačně

Trailer seriálu Baby Reindeer neboli Sobík

Čerstvý seriálový hit vyvolal reakci ženy, jejíž chování mělo inspirovat jeho příběh.

Temně humorné seriálové drama Sobík (Baby Reindeer) se zařadilo mezi největší netflixové senzace, když je aktuálně jedničkou ve sledovanosti nejen v Česku, ale taky v dalších více než třiceti zemích včetně USA a Velké Británie. Internet tak momentálně řeší, jaká žena byla vlastně předlohou pro postavu seriálové stalkerky Marthy (Jessica Gunning).

Autobiografické drama napsal skotský komik Richard Gadd na základě vlastních neblahých zkušeností, když si do života pustil ženu, která mu ho nakonec převrátila vzhůru nohama. Nejprve šlo o úspěšnou divadelní hru, kterou pak převedl do sedmidílného seriálu a ujal se i role hlavního protagonisty Donnyho. Přestože Gadd zdůraznil na sociálních sítích, že pointou Sobíka není, aby lidé vypátrali skutečné lidi z příběhu a pak je konfrontovali, i tak se to děje.

Britský deník Daily Mail zveřejnil rozhovor se ženou, která měla být předlohou stalkerky Marthy. „On mě teď v podstatě stalkuje pomocí Sobíka. Já jsem oběť. Napsal o mě zatracenej seriál. Šikanuje starší ženu kvůli slávě a bohatství,“ řekla pod zárukou anonymity a ve strachu, co se může stát, pokud její identita vstoupí ve všeobecnou známost.

Sama sebe nevnímá jako stalkerku a nařkla Gadda, že spoustu věcí přibarvil nebo je podal pouze z vlastní perspektivy. „Nikdy jsem nevlastnila hračku soba a ani bych se s ním o svém oblíbeném předmětu z dětství nebavila,“ okomentovala.

Gadd uvedl, že od ní během čtyř a půl let dostal přes 41 tisíc emailů, 106 stránek papírových dopisů, 350 hodin hlasových zpráv a věnovala mu i 744 tweetů. Sama přiznala, že v postavě herečky Jessicy Gunning vidí něco ze sebe. „Vypadá trochu jako já, kdybych během lockdownu přibrala pár kilo, ale ve skutečnosti nejsem úplně neatraktivní,“ uzavřela.

Richard Gadd už se musel na Instagramu zastat svého hereckého kolegy Seana Foleyho, u něhož internetoví detektivové vypátrali, že by měl být postavou Dorriena, který v seriálu sexuálně obtěžuje Donnyho. Okamžitě začal čelit takovým výhružkám, že musel kontaktovat policii.

Čtěte také: DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

Celou událost okomentovala Jessica Gunning, zmíněná představitelka Marthy: „Richard schválně použil pseudonymy. Zároveň napsal příběh tak, aby nebyl černobílý. Nejsou v něm žádní jednoznační klaďasové nebo záporáci, padouši a oběti. Jsou to prostě všechno komplikovaní lidé z masa a kostí.“

Zdroj: Deadline, Daily Mail

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický