28. dubna 2024 18:58

Problémový Depp vzbuzoval na place strach, popsala režisérka jeho posledního filmu

Hollywoodský svéráz svým chováním ohrožoval osud celého filmu.

Johnny Depp si nedávno postěžoval na poměry v Hollywoodu a řekl, jak pro něho bylo zajímavou a osvěžující zkušeností hrát v menších evropských produkcích. Tou poslední byl francouzský historický film Jeanne du Barry - Králova milenka, který mu dal šanci se po třech letech vrátit před kamery. Svým chováním při jeho natáčení však moc vděku neprojevil.

Pro britský The Independent ho popsala režisérka filmu Maïwenn, která se po Deppově boku zároveň objevila v hlavní roli jeho milenky Madame du Barry. Spolupráce s Deppem podle ní byla značně komplikovaná a stávalo se, že se prostě vůbec neukázal na place.

„Musím být upřímná. Bylo těžké s ním natáčet... celý štáb byl napjatý, protože má zvláštní druh humoru a nevěděli jsme, zda se ukáže, nebo jestli bude schopný odříkat své repliky... Když byl na place včas, štáb se ho bál,“ naznačila držitelka ceny z Cannes za film Polisse (2011).

Depp svévolně přepisoval své dialogy s tím, že mu tak přijdou pravdivější a výstižnější. „Jeden den zase přišel s novou verzí scénáře a já s ní nebyla spokojená. Nefungovalo to... Tak jsem to natočila bez jeho změn, což vzal jako urážku,“ vysvětlila a dodala, že on pak často ignoroval její texty a mluvil s ní jen v přítomnosti svých asistentů.

Nakonec musela seškrtávat Deppovy dialogy, protože to ohrožovalo natáčecí plán: „Nebyl čas to nazkoušet. Žádala jsem o něj, ale z bůhví jakého důvodu, nebyl k dispozici. Měl koučku, ale moc přípravy s ní neabsolvoval, takže neměl zvládnutý přízvuk. Na základě toho jsem několikrát krátila jeho repliky. Ale to se nám stalo i s francouzskými herci, to se prostě stává!“

Čtěte také: Simpsonovi naštvali fanoušky. Nechali zemřít postavu z Vočkova baru

Režisérka po skončení natáčení už s Deppem nenavázala normální vztah. „Johnny je pro mě obrovský génius, ale žije ve svém světě. Nezvládám s ním komunikovat,“ přiznala. Deppův herecký kalendář je momentálně prázdný. Naposledy nadaboval hlavní roli rockujícího papuchalka ve španělském animovaném filmu s anglickým titulem Johnny Puff: Secret Mission.

Zdroj: The Independent, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný