24. dubna 2024 14:00

Simpsonovi naštvali fanoušky. Nechali zemřít oblíbenou postavu z Vočkova baru

U Vočka po něm zůstane prázdná barová stolička, mezi fanoušky Simpsonových pak zvláštní pocit hořkosti.

Seriál Simpsonovi v aktuální epizodě Cremains of the Day (S35E15) navždy opustil jeden ze štamgastů nálevny U Vočka, nemluvný a plešatějící Larry. Bylo mu 42 let fiktivního věku a obvykle sedával nad zvětralým pivem vedle svého kámoše Sama.

Patřil mezi veterány seriálu, objevil se už ve třetí epizodě první sezóny. Podle skalních fanoušků si zasloužil lepší rozloučení, než jaké mu dost rozháraný scénář nabídl, a na sociálních sítích už na postavu vzpomínají pod hashtagem #RIPLarry.

Larry zemře na svém nejoblíbenějším místě, tedy přímo na baru U Vočka, když prostě vytuhne a už se neprobere. Jeho hospodští parťáci se cítí provinile, když se od jeho matky dozvědí, že je považoval za nejlepší přátele, a oni ho vlastně nikdy pořádně nepustili mezi sebe. Homer, Vočko, Lenny a Carl proto uspořádají výpravu, aby Larryho popel rozprášili u jeho oblíbeného vodopádu.

Zajímavá šance, jak dát dílu díky úmrtí jedné z postav trochu dramatický oblouk a drsnější sebereflexi Homerova křupanského a sebestředného chování, se však brzy rozplyne. „Simpsonovi odmítají s tématem pracovat, aby náhodou nebyli temní... Přitom seriál v minulosti ukázal, že umí upřímné emoce i velice černý humor. Většina dílu se tak točí kolem toho, že se v urně najdou pašované šperky a parta je pak unesena falešným policajtem pracujícím pro Tlustýho Tonyho,“ posteskl si v článku rozebírajícím epizodu magazín Screen Rant.

Nad podivným koncem Larryho se mezitím v online diskuzích zamýšlí fanoušci. „Ať už jsme si ho všimli, nebo ne, Larry tu byl vždycky... a my jsme si mysleli, že bude napořád,“ napsal jeden z nich. Reakce dokazují, že i když se diváci na aktuální epizodě neshodují, rozhodně je přivedla na myšlenky o důležitosti zdánlivě bezvýznamných a tichých obyvatelích Springfieldu.

Zdroj: New York Post, Screen Rant

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný