7. října 2023 06:00
Adam Vala

Kolik peněz dostal Johnny Depp za Piráty z Karibiku? Známe jeho astronomickou výplatu za všech pět filmů

Kolik si slavný Johnny Depp vydělal hraním Jacka Sparrowa v Pirátech z Karibiku? Obří suma je jasným znamením, že už do konce života nemusí pracovat.

Filmová série Piráti z Karibiku se u fanoušků těší obří oblibě. Není tedy divu, že v kinech všech pět filmů utržilo dohromady více než 4,5 miliardy dolarů, což z téhle franšízy dělá jednu z nejúspěšnějších vůbec. K této popularitě pak velkou měrou přispěl svou účastí taky herec Johnny Depp.

Bez jeho Jacka Sparrowa, z něhož se později stala dokonce hlavní postava série, by totiž filmy z pirátského prostředí byly poloviční, což si nejspíš uvědomovalo i studio Disney, která tak herce v průběhu let navzdory jeho kontroverzím a problémům na place štědře odměňovalo. On sám přitom v minulosti uvedl, že si za svou roli Jacka Sparrowa vydělal zbytečně moc.

Konkrétní suma údajně činí 265 milionů dolarů, což ale vzhledem k tržbám celé série zase tak extrémní částka není. Stačí ji například srovnat s tím, jak si vydělával Robert Downey Jr. za poslední marvelovky, a hned byste Deppovi přáli o něco lepší smlouvu. Každopádně to v tuto chvíli vypadá, že jeho pirátské dny jsou tak či tak sečteny.

Ačkoliv Depp slavně vyhrál svoji soudní bitvu s bývalou manželkou Amber Heard, Disney se zatím k odklepnutí šestých Pirátů s Jackem Sparrowem příliš nemá. Místo toho zaúkolovalo scenáristu Černobylu a The Last of Us Craiga Mazina, aby pomohl napsat reboot celé série. Stejně tak potom studio Disney před časem zaháčkovalo herečku Margot Robbie, s níž pro změnu plánovalo ženský spin-off. V tuto chvíli sice není jasné, jak si na tom tyto projekty stojí, obojí se však zdá být pravděpodobnější než návrat Deppa do ikonické role.

Zdroj: Screen Rant, The Direct

Adam Vala

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný