29. dubna 2024 11:00

Tragický konec Zaklínače. Netflix zrušil i další seriály a filmy, fanoušci her jsou naštvaní dvojnásob

Bohatý fantasy svět od Andrzeje Sapkowského si zasloužil podstatně lepší zacházení.

Pamatujete si ještě dobu, kdy Netflix prohlásil Zaklínače za svou vlajkovou loď, kterou hodlá vybudovat do největší fantasy franšízy na obrazovkách? O tři zpackané série hlavního seriálu a pár rozpačitých odboček později jsme se dozvěděli o zkrácení hlavní linie ze sedmi na pět sérií. Teď k nim přibyla ještě zpráva, že byly pohřbeny i veškeré navazující projekty.

Čtěte také: V novém Šíleném Maxovi bude obrovská akční scéna, která se točila neskutečných 78 dní

Poslední odbočkou tak bude na konci roku 2024 anime film Zaklínač: Sirény z hlubin (trailer níže), kde Geralta v anglickém znění namluví Doug Cockle, tedy jeho hlas z trojice populárních videoher od studia CD Projekt RED. Určitě se s ní počítalo na víc animáků, všechna navazující pokračování ale letěla do koše.

Fanoušci se dále nedočkají ani hraného spin-off seriálu Potkani o stejnojmenné zlodějské bandě, která se objevila ve třetí řadě Zaklínače, a to přestože byly natočeny zhruba dvě epizody z plánovaných šesti (či osmi) pod taktovkou režisérky Mairzee Almas (Světlo a stíny). Pořízený materiál byl podle informací stránek Redanian Intelligence vyhodnocen jako neuspokojivý, a pokud z něho ještě někdy něco uvidíme, tak pouze jako flashbacky ve čtvrté sezóně hlavního Zaklínače, kde hlavní roli od Henryho Cavilla převzal Liam Hemsworth.

Netflix usoudil, že do značky už nehodlá dále investovat, takže byl rovněž zrušen animovaný seriál cílící na dětské publikum. Jediným solidním příspěvkem do zaklínačského univerza tak z jeho strany zůstává animovaný Zaklínač: Vlčí sen o postavě Vesemira. Čtyřdílný hraný prequel Pokrevní pouto odehrávající se 1200 let před narozením Geralta zůstal hluboko za očekáváními.

Zdroj: Redanian Intelligence, Screen Rant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný