10. dubna 2024 12:00

Nový Zaklínač bude ještě nabušenější. Cavillův nástupce zapózoval při tréninku

Nový Geralt z Rivie skutečně nebude žádné tintítko.

Jak už je dobře známo, čtvrtá řada seriálového Zaklínače bude bez Henryho Cavilla, kterého v hlavní roli nahradí Liam Hemsworth (Hunger Games). Mladší bratr slavnějšího Chrise (Thor) aktuálním snímkem z tréninku ukázal, že fyzicky je na roli Geralta připraven skvěle. Dokonce se zdá, že co se týče svalů, bude na tom lépe než jeho předchůdce.

Samotný seriál na tom však není nejlépe. Natáčení mělo začít už v březnu, nakonec však bylo posunuto a první klapka by snad měla padnout během dubna. Třetí sezóna se potýkala s výrazným propadem sledovanosti a dobrou službu sérii neudělala ani zpackaná prequelová odbočka s podtitulem Pokrevní pouto.

Mnoho fanoušků se domnívá, že se adaptace předlohy od Andrzeje Sapkowského tvůrcům zcela rozpadla pod rukama. Na jedné věci se však většinou shodli – Henry Cavill byl dobrou volbou. Právě proto panuje značná nervozita, jak bude přijat jeho nástupce. Tvůrci navíc ve třetí sérii vůbec nepřipravili půdu pro příchod nového představitele a zřejmě plánují vše udělat v tichosti a zbytečně na změnu neupozorňovat.

„Henry byl fantastický Geralt, ale v historii popkultury jsme měli mnoho herců, kteří hráli stejnou postavu, a postava samotná se měnila... Zaklínač už dosáhl úrovně Batmana, Supermana a Jamese Bonda. Možná jsme doufali, že ho v nové verzi uvidíme až za několik let, ale stalo se tak nyní. A to u ikonických hrdinů popkultury není nic nového,“ konstatoval dost sebevědomě výkonný producent seriálu Tomek Bagiński.

Čtěte také: 12 fantasy filmů, v nichž se máchá mečem – Pán prstenů a Barbar Conan jsou jen špičkou ledovce

Hemsworthovo pojetí uvidíme nejdříve na přelomu roku 2024 či na začátku toho následujícího, kdy by měla čtvrtá sezóna Zaklínače dorazit na obrazovky. Aktuálně ho můžeme vidět po boku Russella Crowea ve válečném akčním snímku Land of Bad, jehož spoluproducentem je i Petr Jákl (Jan Žižka).

Zdroj: Screen Rant, Comic Book Movie

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný