8. dubna 2024 17:10

Drsný návrat do světa gladiátorů. Režisér největších hollywoodských filmů představil svou novinku v upoutávce

Trailer seriálu Those About To Die

Řežbu v aréně má doplnit příběh o zkorumpovaném podhoubí římského impéria.

Fanoušci filmového Gladiátora (2000), zbystřete. Na obrazovky totiž brzy dorazí seriál podle knihy, která ho inspirovala. Jmenuje se Those About to Die a napsal ji v roce 1958 legendární spisovatel, dobrodruh a všeuměl Daniel P. Mannix. Stejný název ponese i desetidílná produkce, u níž se režie poloviny epizod chopil známý mistr bombastičnosti Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012, Hvězdná brána).

Čtěte také: Gladiátor 2 má velké problémy. Obří rozpočet nedává smysl a došlo k vážným zraněním na place

Výčet slavných jmen tím však nekončí, jelikož se hlavní role římského císaře Vespasiána chopí oscarový Anthony Hopkins, kterého v příběhu o pozadí krvavého zábavného průmyslu antiky doplní ještě Iwan Rheon, Sara Martins, Tom Hughes, Jojo Macari nebo Moe Hashim. Tvůrcem a scenáristou je Robert Rodat, který měl předtím na starost sci-fi seriál o mimozemské invazi Falling Skies a napsal také známé kousky jako Zachraňte vojína Ryana, Kursk nebo Patriot, na němž spolupracoval právě s Emmerichem.

„Vždy jsem byl fascinovaný historií antického Říma. Zdá se, že mnohé z jeho doby stále zůstává aktuální – od propletení politiky a sportu až po samotné soutěžní disciplíny. Nejvíce elektrizující podívaná pro masy stále zahrnuje dva muže v aréně, kteří se navzájem bijí. Koňská spřežení vystřídaly závodní vozy, jejichž řidiči do sebe stále bourají a často za to platí životem,“ zamyslel se Emmerich.

Všech deset epizod odstartuje najednou 18. července 2024 na zámořské službě Peacock. Zda a kdy se jich oficiálně dočká i český divák, zatím nebylo zveřejněno.

Zdroj: IndieWire, Deadline

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický