27. dubna 2024 06:00

V novém Šíleném Maxovi bude obrovská akční scéna, která se točila neskutečných 78 dní

Tvůrci udělali maximum, aby dokázali navázat na předchozí přelomový snímek postapokalyptické ságy.

Fanoušci i tvůrci moc dobře vědí, že chystaný prequel snímku Šílený Max: Zběsilá cesta má před sebou prakticky nemožný úkol – vyrovnat se předchůdci, který v roce 2015 svým nespoutaným kinetickým stylem přepsal pravidla akčního žánru a zařadil se mezi jeho největší klenoty. Film Furiosa: Sága Šíleného Maxe ale naštěstí vytasí z rukávu pár es.

Zřejmě to největší popsala magazínu Total Film představitelka hlavní role Anya Taylor-Joy. Bude jím nesmírně intenzivní patnáctiminutová sekvence, která každý den zaměstnávala takřka dvě stovky kaskadérů a jejíž natočení trvalo neuvěřitelných 78 dní, což je doba, za kterou se mnohdy natočí celý film. Ve štábu nesla kódové označení Stairway to Nowhere neboli Schody do Nikam.

„George (Miller, režisér) mi mnohokrát vysvětloval, proč zrovna tahle sekvence musí být tak dlouhá,“ naznačila osmadvacetiletá herečka a vše rozvedla: „Je to proto, že v průběhu bitvy vidíte nové a nové dovednosti, což dává pochopení, jak je Furiosa vynalézavá, ale také odvážná. Je to nejdelší sekvence, jakou kdokoli z nás natočil. V den, kdy jsme ji dokončili, jsme všichni dostali speciální víno na památku.“

Čtěte také: Vrátí se Mel Gibson jako Šílený Max? Tady je jeho nejnovější odpověď

Anya Taylor-Joy představuje mladou Furiosu, kterou z původního filmu známe z podání Charlize Theron. Její origin začíná jejím únosem motorkářským gangem, jemuž velí Dementus (Chris Hemsworth), který ji později přivede na cestu pomsty. Ze známých postav uvidíme i Immortan Joea (Lachy Hulme) nebo Organic Mechanica (Angus Sampson).

„Je to příběh o neutuchající naději,“ zdůraznila Taylor-Joy na nedávném CinemaConu a zdůraznila, že režisér George Miller je mužem jedinečného talentu i smyslu pro detail, který měl před natáčením namalovanou každou scénu.

Furiosa: Sága Šíleného Maxe bude mít slavnostní premiéru na letošním festivalu v Cannes. Do českých kin pak dorazí 23. května 2024.

Zdroj: Total Film, IndieWire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný