30. listopadu 2023 16:45

Autor Zaklínače pochválil na seriálu jedinou věc. Uhodnete, co se mu líbilo?

Uspokojit potřeby spisovatelů je někdy řehole. Andrzej Sapkowski měl ke svým adaptacím pár výhrad, tentokrát se však nečekaně vyjádřil k důležitému aspektu svého nejslavnějšího díla.

Na vídeňském Comic-Conu poskytl spisovatel rozhovor platformě Beyond Pixels a vyjádřil se ke své zkušenosti s adaptacemi svých děl i komunikaci s filmaři. Natáčení seriálu si nijak zvlášť nepochvaloval, naopak si trochu posteskl, že jeho připomínkám nebylo věnováno sluchu:

„Plac byl obrovský, byl jsem ohromený. Jinak jsem jim dal pár nápadů, ale nikdy mě neposlouchali, ale to je normální, ‚Kdo je tohle? To je jen spisovatel, nikdo‘“.

Jedna dobrá věc

Zároveň popisuje rozpačité pocity při sledování svých adaptací, které definoval jako zvláštní. „Koukám na to a říkám si ‚Páni, takhle si to představují? Zajímavé.‘ Někdy je mi to ztvárnění příjemné, sympatické. Někdy ne, ale to nebudu rozvádět,“ popisuje své pocity spisovatel, kterému je zároveň velice sympatické, jak Geralta pojal jeho současný představitel Henry Cavill. Obzvlášť jeho práce s hlasem Sapkowskému učarovala. „V mé knize jsou jen slova. Ale pak jsem viděl seriál od Netflixu a řekl bych, že Cavillův hlas je to pravé. Takže kdybych měl vybrat Geraltův hlas, byl by to Cavillův.“

Čtěte také: Existoval král Artuš? Slavná legenda se částečně zakládá na pravdě

Autorova radost bohužel nebude trvat dlouho. Zaklínač se na streamovací obrazovky vrátí nejspíš v roce 2025, Cavilla však v hlavní roli vystřídá Liam Hemsworth.

Zdroje: Geek Tyrant/Games Radar

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický