23. listopadu 2023 14:45

Autor Zaklínače drsně okomentoval seriálovou adaptaci. Jakou má zkušenost s hlavouny Netflixu?

Andrzej Sapkowski se po dlouhé době vyjádřil k novému seriálovému zpracování Zaklínače.

Autor Zaklínače na vídeňském Comic-Conu nově promluvil k aktuální seriálové adaptaci, kterou před nedávnem opustil představitel hlavní role Henry Cavill. Značně kritizovanému počinu však Andrzej Sapkowski svým výrokem určitě nepomůže. Vychází z něj totiž najevo, že jeho úloha kreativního konzultanta je pouze symbolickou nálepkou.

„Dal jsem jim nějaké nápady, ale nikdy mě neposlouchali. Ale to je normální,“ řekl pětasedmdesátiletý autor, který v srpnu 2023 oznámil, že píše novou knihu ze světa Zaklínače a měl by ji do roka dokončit. Vídeňskému publiku pak posměšně předvedl, jak se ke všemu asi postavili hlavouni z Netflixu: „A to je kdo? Aha, spisovatel, takže nikdo.“

Svévolné zacházení s předlouhou i logikou celého světa je věcí, kterou na seriálu dlouhodobě kritizují fanoušci knižního i herního Zaklínače. Mělo být taky hlavním důvodem odchodu Cavilla, který se přitom seriálu zavázal na sedm sezon, jenže pouze když se budou vyprávět dobré příběhy v duchu knih. Producenti už ohlásili, že ho od chystané čtvrté sezony v roli Geralta z Rivie nahradí Liam Hemsworth (Hunger Games).

Ke kritice už se dříve vyjádřila tvůrkyně seriálu Lauren Schmidt Hissrich: „Nikdy jsem se knihám nevysmívala. Jsou celým mým žitím. S panem Sapkowskim mám skvělý vztah. Nevěřte všemu, co čtete.“ Vidění fanoušků i autora je však poněkud odlišné, což se projevilo i na padající sledovanosti. Třetí sezona oproti druhé poklesla o hrozivých 36 %. Dobře přijímané seriály s přibývajícími sezonami diváky naopak spíše nabírají.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Gizmodo

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný