19. září 2023 14:05

Definitivní konec Top Gearu. Pohřbila ho vážná nehoda, po níž má moderátor trvalé následky

Nejslavnější automomobilová televizní show po letech tápání putuje k ledu.

Slavný automobilový pořad Top Gear se po 33. řadách zřejmě s definitivní platností nevrátí na televizní obrazovky. Podle zdrojů z televize BBC byl totiž rozpuštěn celý produkční tým včetně dvou klíčových kreativců, kterými jsou Chris Payne a Clare Pizey. Definitivní tečkou za pořadem byla vážná nehoda moderátora Freddieho Flintoffa v prosinci loňského roku.

Televize neplánuje pokračování pořadu a k ledu byla odložena i nedokončená 34. série. Flintoff, který byl jedním ze třech aktuálních moderátorů pořadu a je taky bývalou hvězdou anglického kriketového týmu, se převrhl při natáčení za volantem tříkolky kabrioletu Morgan Super 3 na anglickém letišti Dunfold Aerodrome. Výsledkem byla zlámaná žebra i četná poranění tváře.

Když se před několika dny Flintoff poprvé objevil na veřejnosti při návštěvě anglického kriketového národního týmu, byl vidět rozsah následků na jeho tváři. Nehody nebyly při natáčení Top Gearu ničím vzácným, tentokrát však panovaly pochybnosti o dodržení bezpečnostních opatření – Flintoff totiž údajně neměl při natáčení v otevřeném voze nasazenou helmu.

Populární Top Gear se poprvé objevil na televizních obrazovkách už v roce 1977, ale nejslavnější etapu zažil po rebootu v roce 2002, kdy se ho chopila moderátorská trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a později James May. V zábavně laděné show je doplnil taky mlčící testovací jezdec schovaný za helmou The Stig.

V roce 2015 po neshodách v zákulisí slavná trojice skončila a později vytvořila obdobný pořad The Grand Tour pro streamovací plaformu Amazon Prime. Top Gear nasadil nové moderátory včetně herecké hvězdy Matta LeBlanca (Přátelé), ale ti se u fanoušků nechytli. Lépe na tom byla aktuální, ale bohužel zřejmě i poslední trojice Flintoff, Harris a McGuinness.

Bude vám Top Gear chybět?

Zdroj: Deadline, Daily Mail

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný