29. července 2024 11:20

Deadpool a Wolverine drtí kina. Padají rekordy a neodolá ani ten nejvyšší

Dlouhotrvající komiksové sucho končí záplavami. Kina po celém světě praskají ve švech.

Předpovědi na základě vynikajících předprodejů nelhaly. Komiksová pecka Deadpool & Wolverine skutečně vtrhla do kin velkolepým stylem. Rekordy po prvním víkendu padají a budou se přepisovat i nadále. Tržbami 205 milionů dolarů v amerických kinech a 438,3 milionů globálně pokořil třetí Deadpool otvírákový rekord filmů s dospělým R-kovým ratingem.

Jedná se o největší světový otvírák od druhého Avatara: The Way of Water a osmý nejlepší start všech dob, přičemž hned šest z nich patří marvelovkám. V dějinách kinematografie jde rovněž o nejvyšší červencové tržby z prvního víkendu, dosud je držel Lví král (192 milionů).

Reynolds s Jackmanem překonali i letitý rekord Disneyho. Největším R-kovým otvírákem byla totiž pro něho dosud Pretty Woman s Julií Roberts a Richardem Geerem. Ta v roce 1990 odstartovala za 178,4 milionů (s dopočítanou inflací).

Díky pozitivním diváckým ohlasům a minimální aktuální konkurenci v dané cílové skupině je prakticky jasné, že snímek snadno pokoří miliardu dolarů a klidně přidá i 300 milionů navrch, čímž převezme od Jokera (1,07 miliardy) celkový rekord mezi R-kovými filmy.

Na letošní zlato to však přesto stačit nebude, protože to suverénně drží V hlavě 2, rovněž od Disneyho. Příběh o nových pubertálních emocích hrdinky Riley překonal 1,5 miliardy a stal se nejvýdělečnějším animákem všech dob a jelikož rodinné filmy mají dlouhou výdrž, bude během léta dále přisypávat. Po loňské mizérii tak mohou u myšáka Mickeyho bouchat láhve šampaňského.

V případě Marvel Studios se však stále nedá říct, že by se obloha náhle vyčistila. Čerstvě potvrzený návrat bratří Russových k chystané dvojici týmovek Avengers budí spíše rozpaky, stejně tak jako Robert Downey Jr., který se z kostýmu Iron Mana převlékne do zeleného pláště superpadoucha Doctora Dooma a nahradí tak Kanga, jehož představitel Jonathan Majors skončil za mřížemi. Nemluvě o neslavných reakcích na trailer nového Captaina Americy či nekonečných průtazích v přípravách rebootovaného Bladea, kterým už se směje i Wesley Snipes.

Sledujte také: V Praze vám nikdo nepomůže. Bizarní akční scéně z nové Vrány vládnou Karel Dobrý a Letenský tunel

A pak jsou tady ještě konkurenční DC Studios sázející letos na návrat Jokera s Lady Gaga v roli jeho toxické lásky Harley Quinn, který by se taky rád zařadil do miliardového klubu. Pokud se mu to podaří, ukáže se, že diváci nebyli ani tak unaveni komiksovými filmy, jako spíše záplavou zaměnitelných superhrdinů bez jasného tvůrčího vedení.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický