18. července 2024 16:07

Marvel jedná o návratu dvou velkých jmen do pátých a šestých Avengers

Chystaná dvojice komiksových týmovek potřebuje osvědčená jména. Marvel se rozhodl nenechat nic náhodě.

Pátý díl Avengers prochází mnohonásobným přepisováním, na kterém si nejnověji vylámal zuby scenárista Michael Waldron (Doctor Strange v mohovesmíru šílenství, Rick a Morty) a musel projekt opustit. Šéf studia Kevin Feige se tedy rozhodl povolat do zbraně dvě nejosvědčenější jména, která natočila dvojici megahitů Avengers: Endgame a Infinity War.

Prestižní magazín The Hollywood Reporter přinesl velkou zprávu, že se do hry vrací režisérská dvojice Anthony Russo a Joe Russo. U Marvel Studios oba začali snímkem Captain America: Návrat prvního Avengera (2014). Vyjednávání o jejich návratu jsou v rané fázi, ale motivace se dohodnout jistě existuje z obou stran.

Marvel Studios si poslední dobou prochází krizovým obdobím, z něhož by ho měl alespoň dočasně dostat snímek Deadpool & Wolverine, který již 25. července přenese oba superhrdiny do marveláckého univerza v mládeži nepřístupném R-kovém balení. Ohromná čísla předprodejů slibují, že by film mohl pomýšlet na tržby přes miliardu dolarů. Ohledně dalšího směřování však stále panuje nejistota.

Čtěte také: Deadpool 3 podle všech indicií zboří kina. Už se ví, jaké rekordy padnou

Bratři Russoovi po rozchodu s Marvelem tápají. Nejdříve pro Apple vytvořili stylově nesourodé drama Cherry s Tomem Hollandem a pak pro Netflix drahý, ale přitom dost levně vypadající špionážní akčňák The Gray Man. Naposledy zachraňovali od úplného průšvihu vysokorozpočtový seriál Citadel, což se však úplně nepovedlo. Avengers by pro ně byli šancí, jak si na ověřené spolupráci seřídit mířidla a dokázat, že točit trháky nezapomněli.

Avengers 5 mají zamířit do kin 30. dubna 2026, šestka o rok později.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Variety

Český trailer nejnovější marvelovky Deadpool & Wolverine:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický