16. června 2024 15:35

Potvrzeno: Deadpool 3 zboří kina, už se ví, jaké rekordy padnou

Marvel bude mít letos v ohni jediné želízko, ale podle všeho bude hodně žhavé.

Deadpool & Wolverine mají zaděláno na pořádně velkolepé tažení. Podle kvalifikovaných odhadů společnosti The Quorum, které vycházejí z čísel předprodejů i mnoha dalších analýz napříč publikem, totiž komiksoví superhrdinové v zámoří otevřou mamutími tržbami ve výši 200 až 239 milionů dolarů.

Znamenalo by to nejlepší americký otvírák mládeži nepřístupného eRkového filmu v historii. Rekord dosud drží první Deadpool, který v roce 2016 zapsal 132 milionů. Už teď je jasné, že půjde o nejlepší vstup do kin v případě obou hlavních hereckých hvězd. V případě Ryana Reynoldse to byla zmíněná jednička, v případě Hugha Jackmana snímek X-Men: Poslední vzdor (2006), který utržil 103 milionů.

Výše globálních tržeb ty americké většinou odráží, takže už se začíná rýsovat vidina, že by si chystaná marvelovka mohla celosvětově dojít pro miliardu dolarů a potenciálně tak překonat dosavadního krále v eRkové kategorii, jímž je komiksový Joker s tržbami takřka 1,1 miliardy.

Bylo by to skutečným vysvobozením pro kinaře, kteří letos moc plných sálů neviděli a jen trojice filmů se dostala přes půl miliardy – Duna: Část druhá (712 milionů), Godzilla x Kong: Nové impérium (568) a Kung Fu Panda 4 (543).

Únava ze superhrdinských filmů v případě Deadpoola s Wolverinem skutečně neplatí, protože už trailer vypuštěný během letošního Super Bowlu zaznamenal za pouhých 24 hodin 356 milionů zhlédnutí, což se předtím žádné filmové upoutávce nepovedlo.

Letos do kin z marvelovek míří právě jen sarkastická herecká dvojice Ryan Reynolds a Hugh Jackman v režii Shawna Levyho (Free Guy, Noc v muzeu, Ocelová pěst). V těch českých je uvidíme od 25. července 2024 a do MCU by měli přivést i řadu dalších supermutantů ze série X-Men.

Zdroj: Screen Rant, Deadline

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný