13. června 2024 16:15

Je V hlavě 2 mistrovské dílo? První reakce lákají na další pixarovský triumf

Nová zápletka šikovně rozšiřuje nápady z původního filmu, shodují se první diváci.

Do amerických kin dorazí V hlavě 2 o měsíc dříve než do těch českých. Novinku od slavného studia Pixar mohli proto v rámci slavnostní premiéry vidět první zámořští diváci a podělit se o stručné první dojmy. A zatím to vypadá, že na cestě je pecka, která snad zvrátí rozpačité reakce na několik posledních počinů slavného studia jako Mezi živly či Rakeťák.

„Svěží pokračování zabývající se chaosem puberty, navazováním nových přátelství, snahou vyniknout i úzkostí, která s ní souvisí. Postavy jako Úzkost, Rozpaky i Ennui jsou skvělými novými přírůstky zábavného dobrodružství,“ tweetuje Jonathan Sim z magazínu ComingSoon. Jazz Trangcay z Variety se rozplývá nad naprosto perfektní animací a tvrdí, že je Pixar konečně zpátky na vrcholu. Jde podle něj o nejlepší filmové pokračování posledních let.

„Originál je jedním z mých vůbec nejoblíbenějších filmů. Proto mě opravdu potěšilo, že tvůrci dokázali nápad ještě rozvinout. Dokonce jsem přesvědčená, že zbyla spousta situací a fází života, které by si ještě zasloužily tímto způsobem prozkoumat,“ pochvaluje si Perri Nemiroff.

Nový herecký přírůstek Maya Hawke (Stranger Things, Pomsta na druhou) v roli Úzkosti sklízí chválu ze všech stran. „Naprosto fantastický a nezapomenutelný výkon,“ komentuje ho například Carla Renata. Kritici však nezapomněli ani na Amy Poehler (Odbor městské zeleně) jako Radost, která prý posouvá svůj výkon z jedničky ještě na vyšší úroveň.

Podle Iana Sandwella nedosahuje dvojka ani v nejlepších momentech emocionální síly jedničky, ale zná své poselství a dokáže ho podat suverénním způsobem. „Jde o příběh plný smíchu, slz i okouzlení. V hlavě 2 je vzácný film, který skutečně rezonuje napříč všemi věkovými kategoriemi, vyvolává hlasitý smích i sladké pocity sounáležitosti. Pokud možno, sledujte ho s někým blízkým, protože jde o zážitek, který se musí sdílet,“ popsal POC Culture.

Snímek režíruje nováček Kelsey Mann, jemuž pomáhal zkušený Pete Docter (V hlavě, Duše, Vzhůru do oblak, Příšerky s.r.o.). Spoluscenáristkou je autorka původního příběhu Meg LeFauve. V dalších rolích v původním znění účinkují Kensington Tallman (Riley), Adèle Exarchopoulos (Ennui), Tony Hale (Strach), Liza Lapira (Znechucení), Phyllis Smith (Smutek), Ayo Edebiri (Závist) nebo Kyle MacLachlan (Táta).

V hlavě 2 vstoupí do českých kin 18. července 2024.

Zdroj: Digital Spy, Comic Book Movie

Video: Trailer filmu V hlavě 2

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický