26. července 2024 16:30

V Praze vám nikdo nepomůže. Bizarní akční scéně z nové Vrány vládnou Karel Dobrý a Letenský tunel

Akční ukázka z nové verze komiksového filmu Vrána.

Čerstvá ukázka z nové filmové adaptace komiksu Vrána obavy fanoušků asi moc nerozptýlí.

Už na konci léta vstoupí do kin nová filmová adaptace temné komiksové klasiky Vrána s Billem Skarsgårdem v hlavní roli Erica, který povstal z mrtvých, aby pomstil a vykoupil smrt svou, ale zejména své lásky Shelly (FKA twigs). V létě 2022 ji v ulicích Prahy natáčel režisér Rupert Sanders (Duch ve stroji, Sněhurka a lovec) a od prvních ukázek jí fanoušci nemohou přijít na chuť.

Nic na tom jistě nezmění ani podivná akční scéna, v níž českého diváka zaujmou především reálie. Eric nejdříve za budovou Nové scény Národního divadla střílí po autu, které ho nabere a on skončí na jeho předních sedačkách v bitce s gangstery v čele s dobře známou českou tváří Karlem Dobrým. Všemu přihlíží blondýna v podání Laury Birn, která si do filmu zřejmě odskočila ze druhé sezóny sci-fi seriálu Nadace, která se tou dobou v české metropoli dotočila.

Scéna, na které je bohužel hodně vidět omezený rozpočet, pak automobil kouzlem filmového střihu teleportuje do Letenského tunelu, kde je Eric vykopnut do protisměru a skončí pod koly náklaďáku. Co je zajímavé, že jeho řidič ani další projíždějící auta nereagují na havárii ani na těžce zraněného muže plazícího se s otevřenou zlomeninou po středovém pruhu. V Praze si holt musíš pomoct sám, což hrdina posléze udělá, když si vytrčenou kost prudkým pohybem vrátí zpátky na místo.

Sám režisér magazínu Empire vysvětlil, že se diváci na jeho novinku musí dívat jako na nezávislý snímek, který se ale díky tomu mohl více držet stylu předlohy od Jamese O'Barra. Bude tak temnější a vyhrocenější než adaptace z roku 1994, která navždy vstoupila do povědomí, jelikož byl při jejím natáčení tragicky zastřelen představitel hlavní role Brandon Lee.

„Mohli jsme si dovolit spoustu věcí jenom proto, že nejde o studiový film. Omezený rozpočet podle mě film udělal lepším. Museli jsme totiž spoustu věcí řešit více efektivně a soustředit se na emoce a ne jenom na podívanou a akci,“ vysvětlil Rupert k filmu, od něhož už málokdo čeká zázraky. V dalších rolích uvidíme Dannyho Hustona, Jordana Bolgera nebo Isabellu Wei.

Vrána vlétne do českých kin 29. srpna 2024.

Zdroj: Geek Tyrant, Flickering Myth

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický