26. července 2024 13:15

Jsou noví Transformers nejlepším dílem série? První ohlasy vyrážejí fanouškům dech

Novinka je prý daleko lepší, než by se z trailerů mohlo zdát.

Asi nemusíme připomínat, že první reakce nelze brát zrovna dvakrát průkazně a vyplatí se počkat na recenze, v nichž obvykle dojde na kritičtější pohledy a argumenty. Každopádně hrubou představu si z nich udělat lze. V případě animovaného prequelu Transformers Jedna nás podle nich čeká velice příjemné překvapení a podle mnohých dosud nejpovedenější film celé populární franšízy.

Chválu sklízí příběh, dialogy, humor, animace, akce, dobře trefený vizuální styl i herecké výkony hvězdných dabérů, mezi kterými jsou v anglickém originále Chris Hemsworth (Orion Pax neboli Optimus Prime), Brian Tyree Henry (D-16 neboli Megatron), Keegan-Michael Key (B-127 neboli Bumblebee), Scarlett Johansson (Elita-1), Jon Hamm (Sentinel Prime), Laurence Fishburne (Alpha Trion) nebo Steve Buscemi (Starscream).

„Transformers Jedna jsou naprosto úžasní. Perfektně zapadají do celé série, ale zároveň ji rozšiřují a vylepšují. Silný příběh o přátelství, které se pokazilo, se spoustou zábavných překvapení a odkazů. Jako fanoušek Transformers jsem velice spokojený,“ tweetuje Germain Lussier z magazínu Gizmodo. Populární Perri Nemiroff chválí animaci, která oslňuje, ale přitom jí nechybí detaily ani životnost: „Jde o super zábavné a okouzlující kamarádské dobrodružství, které umí zahrát na hlubší emoce. Jsem velkým fanouškem všech hlasů, ale největší podíl na síle příběhu má skvělý Brian Tyree Henry jako Megatron. Ten je prostě ještě o chlup výš.“

Podívejte se: Stranger Things ukazují spoustu úžasných záběrů z natáčení velkého finále

Huntera Boldinga zaujalo, jak film dokáže být zábavný pro úplné nováčky, ale přitom napěchovat film spoustou lahůdek pro oldschoolové fanoušky první generace Transformers. „Nedělejte si dojmy z trailerů, protože výsledek je daleko lepší. Nevěřím, že to říkám, ale jde dosud o zdaleka nejlepší film s Transformers... Jedno ze skutečných překvapení tohoto roku,“ míní Matt Neglia z Next Best Picture.

Transformers Jedna slibují dosud neodvyprávěný příběh o původu Optima Primea a Megatrona, kteří jsou sice známí jako úhlavní nepřátelé, ale kdysi bývali parťáky a nerozlučnými bratry, co navždy změnili osud Cybertronu.

Rodinný film od režiséra Joshe Cooleyho (Toy Story 4) dorazí do českých kin 10. října 2024.

Zdroj: Comic Book Movie, Digital Spy

Video: Nový trailer filmu Transformers Jedna

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický