23. července 2024 15:05

Nový trailer Jokera 2 slibuje jeden z nejlepších filmů roku

Druhý český trailer filmu Joker – Folie à Deux.

Nikdy nepodceňuj sílu lásky, i když je úplně toxická.

Právě v týdnu, kdy vyráží do kin dlouho očekávaná marvelovka Deadpool & Wolverine, lákají na svou chystanou pecku také konkurenční DC Studios v podobě čerstvého traileru druhého muzikálově laděného Jokera s podtitulem Folie à Deux. A nutno říct, že se vážně nedrží zpátky – ostatně film bude mít stejně jako Deadpool dospělý eRkový rating a v návaznosti na jedničku i výrazně temné a dospělé ladění.

V traileru jsou použity dvě klasické melodie – písnička For Once in My Life známá v podání Stevieho Wondera a pak jazzový standard When You're Smiling, který proslavil svým chraplákem Louis Armstrong. V samotném závěru pak dojde i na zlověstně podaný úryvek z Get Happy, kterou zpívala třeba Judy Garland. Podle informací magazínu Variety se máme dočkat minimálně patnácti kousků v úpravě od islandské skladatelky Hildur Guðnadóttir, která je držitelkou Oscara za soundtrack k prvnímu Jokerovi.

Svět hlavního hrdiny v podání Joaquina Phoenixe převrátí naruby seznámení s psychiatričkou Harleen Quinzel (Lady Gaga) za zdmi nápravného zařízení Arkham. A právě ona bude nepochybně hybatelkou děje a máme se od ní na co těšit, jak prozradila castingová režisérka filmu Francine Maisler při své návštěvě karlovarského filmového festivalu magazínu IndieWire: „Je v tom opravdu skvělá, věřte mi. Její výkon vás odrovná.“

Šéfka castingu zároveň přiznala, že to nebyla ona, kdo Lady Gaga do role Harley Quinn doporučil, ale byla to volba režiséra Todda Phillipse, který je stejně jako v případě prvního dílu i autorem námětu a scénáře. „Všichni jsme viděli, jak skvělá umí být herečka ve Zrodila se hvězda, ale tam jsem si říkala, že to bylo třeba tím, že vlastně mohla hrát samu sebe... zpěvačku. Joaquin je výborný, ale ona s ním minimálně drží krok a překonává všechno, na co byl divák od té postavy dosud zvyklý,“ doplnila.

V dalších rolích se ve filmu objeví Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey nebo Jacob Lofland. Druhý Joker je součástí samostatně stojících projektů mimo sdílené DC komiksové univerzum, jež spadají pod banner Elseworlds. Patří mezi ně třeba také The Batman (druhý díl dorazí až 1. října 2026), pokračování snímku Constantine s Keanu Reevesem nebo černý Superman, kterého má produkovat J. J. Abrams.

Joker: Folie à Deux dorazí do kin 3. října 2024.

Zdroj: Comic Book Movie, FirstShowing

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický