22. července 2024 13:30

Koho uvidíme v Avengers 5 a 6? Šéf Marvelu raději přišel s varováním

Jak to bude se superhrdinskou účastí v dalších dílech Avengers?

Pátý díl Avengers bude muset drsně škrtat, protože filmové univerzum značky Marvel už má tolik hrdinů, že by se z jejich množství mohla běžným fanouškům zamotat hlava. Kevin Feige, prezident Marvel Studios, to přiznal v rozhovoru pro io9. Připustil, že se nedostane na mnoho postav ze čtvrté i páté fáze MCU.

„Jak víte, málokdy mluvím absolutně. Odmítám představy, že někoho už nikdy neuvidíme, když třeba ve filmu pro příští rok máme Tima Blakea Nelsona. Ale pravdou je, že v chystaných Avengers nemůže být příběh, v němž by bylo místo pro sto tisíc postav. Takže je jasné, že se bude vybírat, což ale neznamená, že už někdo bude nadobro pryč,“ zdůraznil Feige.

Marvelovská Fáze 4 zahrnovala filmy Black Widow, Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, Eternals, Spider-Man: Bez domova, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, Thor: Láska jako hrom a Black Panther: Wakanda nechť žije. Je však třeba připočítat i seriály WandaVision, Falcon a Winter Soldier, Hawkeye, Moon Knight, Ms. Marvel a She-Hulk: Neuvěřitelná právnička.

Při hrubých počtech to dělá zhruba 30 kandidátů, k nimž je třeba přičíst ještě už představenou desítku z aktuální a ještě zdaleka nedokončené Phase 5, k nimž se jistě přidá i třetí Deadpool s plejádou x-menovských postav. Uff.

Čtěte také: Rána pro fanoušky série Halo. Tak drsný zářez fakt nečekali

Velké finále Avengers: Endgame nabídlo 38 hrdinů, ale jádro příběhu se točilo kolem jedenácti z nich. Předchozí Avengers: Infinity War ještě před osudným Thanosovým lusknutím bylo více zaplněné s 25 postavami, z nichž však mnohé dostaly jen naprosté minimum prostoru (třeba Loki a Wong).

Jistou volbou budou určitě zbývající členové původních Avengers jako Hulk, Hawkeye nebo Thor i pozdější posily jako Doctor Strange, Spider-Man, Ant-Man a War Machine. Jistě nebudou chybět ani nový Captain America (Anthony Mackie) a nástupkyně Black Panthera v podání Shuri (Letitia Wright). Když připočteme ještě Deadpoola s několika X-Meny a pak členy Fantastické čtyřky, jsme na podobném čísle jako v případě předchozí dvojice Avengers filmů.

Více o budoucnosti MCU by měl Kevin Feige prozradit na Comic-Conu v San Diegu, který startuje už 25. července 2024. Doplňme, že Avengers 5 mají dorazit do českých kin 30. dubna 2026.

Zdroj: Gizmodo, The Playlist

Finální trailer jediné letošní marvelovky Deadpool & Wolverine:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický