22. července 2024 11:50

Zatím největší odhalení z Deadpoola 3 bylo inspirováno Spider-Manem

Wolverine se ve svém novém dobrodružství dá dohromady se starými známými, kteří měli velký problém ukrýt svou účast před světem.

Pokud jste viděli finální trailer komiksovky Deadpool & Wolverine (pod článkem), není pro vás následující text žádným spoilerem. Nemohli jste totiž v závěru ukázky přehlédnout scénu, v níž se dá Wolverine zpátky dohromady se svou souputnicí X-23 neboli Laurou z filmu Logan: Wolverine. Její herecká představitelka Dafne Keen, která mezitím slušně povyrostla a nedávno oslavila 19. narozeniny, teď o svém zapojení promluvila s magazínem Entertainment Weekly.

Jelikož nedávno absolvovala propagační rozhovory k seriálu Star Wars: Akolytka, v němž ztvárnila Jedi padawanku Jecki Lon, musela čelit mnoha otázkám směřujícím k chystanému filmovému návratu Wolverinea a její účasti. „Musela jsem to udržet pod pokličkou a dost jsem si to užívala. Ptali se mě v každém rozhovoru a musela jsem nepokrytě lhát, bylo to zábavné,“ přiznala.

Tvůrce chystaného třetího Deadpoola inspiroval ve způsobu práce s mnohovesmírem úspěšný a fanoušky skvěle přijatý Spider-Man: Bez domova (2021), v němž se do kostýmu pavoučího superhrdiny vrátili Tobey Maguire a Andrew Garfield. A podobně to měla i Dafne Keen, která se zhlédla v Garfieldovi, který svého času mlžil a lhal, jak to jen šlo, aby udržel tajemství. „Je v tom vážně mistr,“ uznala herečka, v jejíž žilách se míchá španělská a britská krev a která zářila také ve fantasy seriálu Jeho temné esence.

Když jí tvůrci zavolali, zda by byla ochotná vrátit se do role Laury, byl to pro ni ten nejpříjemnější šok. „Začala jsem křičet a upustila telefon do vany. Musela jsem ho pak dát vysušit do rýže, bylo to na mě prostě moc,“ vysvětlila. Sama v minulosti zažila zklamání, když se chystal samostatný film o X-23, ale poté, co studio 20th Century Fox koupil Disney, šel projekt k ledu.

Sama herečka poté naznačila, že v jejím případě nepůjde o drobné cameo a její postava se dočká i plnokrevných akčních scén: „První věc, kterou po mě chtěli, bylo absolvování kaskadérského tréninku. Když jsem si na sebe oblékla kostým, řekla jsem si: No jo, vrátila se!“

Z dalších známých hrdinů série X-Men jsou potvrzeni Pyro (Aaron Stanford), Sabretooth (Tyler Mane), Elektra (Jennifer Garner) a supermutant Toad (Ray Park).

Deadpool & Wolverine začnou v českých kinech řádit už 25. července 2024.

Zdroj: Entertainment Weekly, The Playlist

Video: Finální trailer třetího Deadpoola

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický