21. července 2024 07:52

Ryan Reynolds vysvětlil, čím v začátcích zachránil Deadpoola

Deadpool je mezi komiksovými superhrdiny osobitým unikátem už jenom proto, jak hluboce je propojený se svým hereckým představitelem Ryanem Reynoldsem.

Vznik Deadpoola rozhodně nešel jako po másle, Reynoldsovi trvalo téměř celou dekádu, než dostal film do kin, navíc se musel sám plácnout přes kapsu. O problematické, ale o to inspirativnější produkci se rozpovídal pro The New York Times. „Žádná moje část si nemyslela, že Deadpool uspěje, když to konečně schválili. Dokonce jsem se vzdal honoráře za vznik filmu, jen aby to bylo na plátně,“ vzpomíná Reynolds. „Nedovolili mým spoluscenáristům Rhettu Reesemu a Paulu Wernickovi být na place, tak jsem vzal ten zbyteček honoráře, co mi zbyl, a zaplatil jim, aby tam byli se mnou a utvořili v podstatě scenáristický tým.“

Čtěte také: Hvězdný Reynolds splnil přání umírajícímu fanouškovi. Dusil jsem se emocemi, přiznal herec

Přes překážky ke hvězdám

Podle Reynoldse se jednalo o lekci ve více ohledech. „Řekl bych, že největším nepřítelem kreativity je mít příliš času a peněz, a tenhle film neměl ani čas, ani peníze. Vážně jsem se soustředil na růst postavy víc než na dobrou podívanou, což je u komiksového filmu trochu těžší. Byl jsem ponořený do každičkého detailu a cítil jsem se jako už dlouho ne. Vzpomínám si, že jsem se tak chtěl cítit i dál, nejen u Deadpoola, ale u čehokoliv,“ popsal.

Rhett Reese a Paul Wernick jsou s Deadpoolem od samého začátku a podílejí se i na zatím posledním filmu Deadpool a Wolverine. Ten uvádí všemi oblíbeného nezranitelného sociopata do širšího komiksového univerza. Zatímco v prvních dvou filmech byla jeho souvislost s oficiálními komiksovými franšízami více méně jen naznačená, tentokrát se objeví po boku Wolverinea, prvního Sabretootha a organizace TVA, představené v seriálu Loki. Rozpočet byl tentokrát štědřejší, ale Reynolds pamatuje na kreativitu, kterou mu poskytly prvotní limity.

„Nutnost je matka invence. Čím víc omezení máte, tím vás to nutí přemýšlet. Osobně jsem nechtěl více peněz, než jsme potřebovali. Chtěli jsme peněz tak akorát, abychom natočili film, ale zároveň našli prostor na kreativní růst,“ dodává herec, scenárista a producent, jehož nekonvenční superhrdina se v doprovodu nejpopulárnějšího X-Mana vrátí do českých kin 25. července pod režijní taktovkou Shawna Levyho. Před kamerou jej kromě Hugha Jackmana doprovodí také Morena Baccarin, Rob Delaney a Tyler Mane v roli Sabretootha. V roli Elektry z původního filmového Daredevila se vrátí Jennifer Garner.

Video: Trailer k filmu Deadpool a Wolverine

Zdroj: The New York TimesVariety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický