21. června 2024 12:00

Při natáčení Deadpoola 3 byla zakázaná jediná věc. Tvůrci filmu ale Marvel chytře obešli

Přestože tvůrci nové marvelovky dostali jeden velký zákaz, dokázali se s ním velmi chytře popasovat.

Týmovka Deadpool & Wolverine je prvním filmem Marvel Studios, který bude mít dospěláckou eRkovou přístupnost. Neznamená to však, že by scenáristé a režisér Shawn Levy (Free Guy, Noc v muzeu, Ocelová pěst) měli zcela volnou ruku, protože stále existoval jeden mantinel, o kterém se smlouvalo se šéfy studia.

„Musím být opatrný, abych neřekl něco, co nemám, ale určitě zpočátku probíhaly diskuze ohledně otevřeného užívání drog,“ naznačil Levy magazínu Total Film, co už studiovým hlavounům v čele s Kevinem Feigem přišlo před kamerou přes čáru. Nakonec se tvůrci rozhodli, že právě existenci tohoto zákazu zakomponují do samotného filmu i do traileru.

Slepá Al se v něm zeptá Deadpoola na párty, zda si nedá kokain. Ten pak zboří pomyslnou čtvrtou stěnu, když odpoví: „Hej! Kokain je to jediný, co nám Feige zarazil.“ Al se však nenechá odbýt a rozjede se konverzace: „Tak si jen přepudrujem nosy? - Znaj všechny slangy, mají seznam všech výrazů. - I lajnování, koulování, bílou paní na juchání, diskoprach, cukr moučku? Stavíš rád sněhuláky? - Jo, ale mám to zakázaný.“

Čtěte také: Bude další Šílený Max s Tomem Hardym? Slavný herec má špatné zprávy

Spoluautoři scénáře Rhett Reese a Paul Wernick už dříve prohlásili, že byli překvapení, jak moc dostali pod novým vedením volnosti, přestože studio nemělo s podobným eRkovým formátem zkušenosti. „Bylo to skoro, jako byste si oblékli svůj starý pohodlný svetr. Marvel nás podpořil, abychom u Deadpoola udrželi původní tón a vizi. Nechali nás prostě dělat svoji práci, takže to byla opravdu zábava, jako bychom byli šílenými vědci v laboratoři,“ popsal Reese.

V příběhu, který vrhne Deadpoola (Ryan Reynolds) s Wolverinem (Hugh Jackman) do mnohovesmíru proti hlavní záporačce Cassandře Nově (Emma Corrin), uvidíme i mnoho starých známých jako Morenu Baccarin (Vanessa), Leslie Uggams (Slepá Al), Roba Delaneyho (Peter), Briannu Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead) či Shioli Kutsunu (Yukio). Nevyhnutelná camea spousty slavnějších herců se zatím drží pod pokličkou.

Deadpool & Wolverine nakráčejí do českých kin 25. července 2024, a to i ve formátech IMAX, 3D či 4DX.

Zdroj: Total Film, Geek Tyrant

Video: Trailer filmu Deadpool & Wolverine

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický