20. června 2024 11:15

Bude další Šílený Max s Tomem Hardym? Slavný herec má špatné zprávy

Průkopnická filmová sága se dostala do situace, kterou jí snad nikdo nemohl přát.

Dobré ohlasy kritiků ani diváků nestačily. Furiosa: Sága Šíleného Maxe se zařadí mezi největší propadáky roku 2024 s celosvětovými tržbami pouhých 161 milionů dolarů, což nepokryje ani náklady na výrobu (168 milionů), natož na pravděpodobně stejně tak drahou propagaci a distribuci. Diváci tak v podstatě rozhodli, že další díl ságy s plánovaným podtitulem Wasteland a s Tomem Hardym v roli Šíleného Maxe nemá budoucnost.

Bohužel to potvrdil i samotný herec v rozhovoru s časopisem Forbes, v němž propaguje svou novinku Motorkáři. Na otázku, jak vidí svůj návrat do role Šíleného Maxe v projektu nazvaném The Wasteland, odpověděl Hardy stručně a výstižně: „Nemyslím si, že ten film vznikne.“

Tvůrce celé ságy George Miller letos oslavil 79. narozeniny, takže na odmávnutí dalšího produkčně nesmírně náročného dobrodružství v poušti nemůže čekat moc dlouho. Jistě by mohl svou vizi osekat, aby snížil rozpočet. Otázkou zůstává, zda by po dvou vizuálně opojných kaskadérských parádách měl na jakýsi návrat k nezávislým kořenům vlastně chuť... a zda by si pak vůbec mohl dovolit hvězdy jako třeba právě Hardyho.

Zdá se, že samotný Hardy už má však spoustu jiných plánů. „Nějaký čas dělám na jedné tajné věci... Taky se vrátím k divadlu, mám tam nezávislé filmy, velké filmy. Všechny ty věci zaměstnávají mou mysl, je jich ve vývoji hned několik,“ naznačil šestačtyřicetiletý rodák z Londýna nominovaný na Oscara za výkon ve filmu REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).

Kromě Motorkářů (premiéra 20. června) ho letos uvidíme ještě v komiksovce Venom: Poslední tanec (24. října) a v drsné kriminálce Havoc, která zatím nemá datum premiéry.

Zdroj: Forbes, Entertainment Weekly

Video: Trailer filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický