19. července 2024 17:03

Rána pro fanoušky série Halo. Tak drsný zářez fakt nečekali

Televizní adaptace Halo nenaplnila vysoká očekávání. Její tvůrci proto musejí fanouškům tlumočit nepříjemnou zprávu.

Seriálové Halo s Pablo Schreiberem v hlavní roli Master Chiefa se dočkalo dvou sérií a celkem 17 epizod, jenže fanoušci natěšení z toho, že už se příběh konečně pořádně rozběhnul, budou na tu třetí čekat marně, jelikož byla oficiálně zrušena. Potvrdilo to vedení platformy Paramount+.

Čtěte také: Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

Rozloučení s velkým snem

„Jsme na tento seriál extrémně hrdí a rádi bychom poděkovali našim partnerům ve firmách Xbox, 343 Industries a Amblin Television, stejně jako showrunnerovi a výkonnému producentovi Davidu Wienerovi, jeho týmu, celému obsazení v čele s Pablem Schreiberem a celému úžasnému štábu za všechnu tu ohromující práci. Přejeme jim všem jen to nejlepší do budoucna,“ uvádí produkční společnost.

Podobné vyjádření vydala i vývojářská firma 343 Industries, která stojí za sérií oblíbených videoher: „Velmi oceňujeme práci milionů fanoušků, kteří se zasloužili o světový úspěch série Halo, jsme odhodláni s jeho vesmírem pracovat dál různými způsoby.“

Seriál i videohry se odehrávají ve 26. století. Lidstvo válčí s uskupením Covenant, náboženskou klikou sdružující několik mimozemských ras. Hlavní postavou je Master Chief John-117, geneticky vylepšený super voják a člen elitní jednotky Spartanů.

Adaptace Halo původně vznikala od roku 2005 jako film, jehož režie byla svěřena tehdy ještě neznámému Neillu Blomkampovi. Z filmu tehdy nakonec sešlo a přípravné práce vyklíčily v Blomkampův oslnivý debut District 9.

Samotné Halo ale v producentských kancelářích přežívalo dál a nakonec se vyvinulo v ambiciózní seriál, který se dostával na obrazovky streamovacích služeb déle než deset let. Jeho životnost přitom nakonec byla pouhé dva roky a dvě sezóny. Během nich, jak už to u podobných formátů obvykle bývá, se ani nestihly pořádně rozjet všechny zápletky.

Video: Trailer seriálu Halo

Zdroj: VarietyDeadline

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický