24. ledna 2024 17:35

Největší chyba v seriálu Halo? Hlavní hvězda proti ní marně bojovala

Některé věci měly zůstat jen ve scénáři nebo ve střižně, myslí si hlavní tvář sci-fi seriálu. Hlavně jedna velmi specifická...

První sezóna seriálové adaptace herního megahitu Halo byla přijata dost rozporuplně. Ukazuje se, že výrazné problémy s uchopením předlohy měl i představitel hlavní role Johna-117 neboli Master Chiefa, kterým je Pablo Schreiber (Dokonalá loupež, Orange is the New Black). Svou největší výhradu prozradil magazínu SFX.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

„Rozhodnutí udělat ze vztahu mezi Johnem a Makee romantickou záležitost byla obrovská chyba. Cítil jsem to tehdy jako zásadní chybu, vymlouval jsem jim to a bojoval proti tomu. Ale jsem, kdo jsem, nepíšu scénáře. Vyjadřuji pouze své názory a tenhle nebyl vyslyšen,“ vysvětlil pětačtyřicetiletý herec kanadského původu.

Tvůrčí dvojice odpovědná za seriál Steven Kane a Kyle Killen se dokonce rozhodla zahrnout sex mezi Johnem a Makee (Charlie Murphy), agentkou Covenantu. Podivnost celé scény ještě zvýraznil fakt, že celý akt pozorovala Cortana, což si vysloužilo mnoho posměšků a ironických komentářů na sociálních sítích.

V jiném zásadním rozhodnutí však Schreiber za tvůrci jednoznačně stojí – na rozdíl od her totiž Master Chief hned zkraje sundal helmu a většinu času ho vidíme bez ní. „Když hrajete střílečku z první osoby, tak se způsob, jakým zacházíte s postavou, velmi liší od toho, co je nutné při tvorbě seriálu... Když chcete absolvovat cestu s hlavním hrdinou, nebudete ji schopní divákům zprostředkovat, aniž by měli přístup k jeho tváři, která jim řekne, co cítí, jak přemýšlí. To umožní se do postavy vcítit a navázat s ní kontakt,“ zdůraznil Schreiber. V mnohém má jistě pravdu, ale že může solidně fungovat i postava v helmě ukazuje třeba Star Wars seriál The Mandalorian.

Zdroj: SFX, Geek Tyrant

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný