23. července 2024 14:05

Nejhorší loňská sci-fi znovu a lépe? U rádoby drsného traileru se budete smát

Necenzurovaný trailer na režisérský sestřih dvojice filmů Rebel Moon.

Diváky čekají epické cákance krve, mimozemský bizár a hlavně ještě vražednější dávky vypravěčské prázdnoty.

Zack Snyder se považuje za nedoceňeného vizionáře, který ke každému svému filmu musí přidat ještě režisérský sestřih, aby naplno ukázal svůj nezředěný tvůrčí záměr. Podobnou péči věnoval i dvojici tragicky přijatých sci-fi Rebel Moon, tedy své variaci na Star Wars s pekelným množstvím zpomalovaček a záběrů na obilí.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Necenzurovaný trailer dává nahlédnout, jak bude vypadat mládeži nepřístupná eRková verze, v níž Snyder slibuje spoustu brutality, nahoty i sexu zahrnujícího kompletní scénu, kdy si to hlavní padouch Atticus Noble (Ed Skrein) rozdává s mimozemšťanem. Při pohledu na vybuchující těla a digitální cákance krve se člověk jen musí ptát, zda Rebel Moon nepatří do žánru parodie... jenže to by vlastně musel být vtipný a zábavný.

Samotný Snyder zdůraznil, že přidáním hodiny do každého ze dvou filmů nedošlo pouze k natažení stopáže, ale celkovým přestříháním vznikl spíše alternativní vesmír. „Přestože mnoho scén zůstalo stejných, hodně se toho liší, včetně jednotlivých záběrů a úhlů pohledu... Celé je to dospělejší,“ zdůraznil.

Jde podle něj o natolik odlišné filmy, že musely dostat jiné názvy, které znějí Rebel Moon - Chapter One: Chalice of Blood (Kalich krve) a Rebel Moon - Chapter Two: Curse of Forgiveness (Kletba odpuštění). Pokud novinky přidají dostatečně ke streamovacím číslům, slibuje režisér minimálně ještě jeden, ale spíše rovnou dva filmy. Do ságy Rebel Moon chce totiž přidávat vždy po dvou filmech, aby se diváci necítili oproti první dvojici ochuzeni. Nepochybujeme o tom, že i ty dostanou svůj vlastní a zcela jedinečný Snyder Cut.

Oba režisérské sestřihy dorazí na obrazovky společně už 2. srpna 2024.

Zdroj: Screen Rant, The Playlist

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický