19. června 2024 15:12

Slavná sci-fi parodie dostane pokračování. Dělají na něm velká komediální esa

Doufejme, že i tentokrát dorazí Blaf – kříženec člověka a psa, tedy svůj nejlepší přítel.

Kultovní sci-fi parodie Spaceballs (1987) trefující se zejména do Star Wars, ale i Star Treku nebo Vetřelce, dostane takřka po čtyřiceti letech pokračování. Oficiálně to oznámilo studio Amazon MGM. Hlavní role se chopí Josh Gad (Avenue 5, Kráska a zvíře, Pixely) a nad vším producentsky dohlíží legendární sedmadevadesátiletý (!) Mel Brooks, který byl tvůrcem originálu.

Scénář si vzal na starost Gad společně s duem Benji Samit a Dan Hernandez, kteří napsali třeba Želvy Ninja: Mutantí chaos nebo snímek Pokémon: Detektiv Pikachu. Prozatím není známé, zda se dočkáme i některých původních postav, jakými byli Lone Starr (Bill Pullman), Tmavá Helma (Rick Moranis), princezna Vespa (Daphne Zuniga), Blaf (John Candy), Dot Matrix (Joan Rivers), prezident Skroob či Jogurt (oba Mel Brooks).

Josh Gad, kterého znají Američané mimo jiné jako hlas sněhuláka Olafa z Ledového království, už dříve na svém Instagramu tajemně naznačil: „Právě jsem odevzdal scénář k filmu, o kterém si myslím, že je to možná ta nejzábavnější a nejlepší věc, na které jsem kdy pracoval, a jsem z toho fakt nadšený.“ Spolupráci se Samitem a Hernandezem pak označil jako ráj na Zemi i mnoha dalších planetách. Režie se ujme Josh Greenbaum, který nedávno natočil přisprostlou psí komedii Vocasy na tripu nebo dovolenkový úlet Barb a Star jedou do Vista del Mar.

Čtěte také: Wesley Snipes se vysmál novému Bladeovi a jeho nekonečným problémům

Snímek Spaceballs nebyl původně velkým hitem, když utržil v amerických kinech 38,1 milionu dolarů, v přepočtu s inflací 105 milionů. Postupem času se však zejména díky množství televizních repríz stal kultovním hitem a jedním z určujících děl Mela Brookse. Ten má na kontě v zámoří mimořádně populární kousky jako Producenti, Drákuloviny, Mladý Frankenstein nebo Němý film.

Spaceballs 2 zatím nemají stanovené ani přibližné datum premiéry, každopádně připomínáme jeden z dialogů původního filmu, kdy se Lone Starr zeptá Jogurta, zda se ještě někdy uvidí, a on mu odpoví: „Kdo ví. Možná se opět sejdeme ve Spaceballs 2: Honba za penězi.“

Zdroj: The Hollywood Reporter, Variety

Originální trailer Spaceballs:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický