18. června 2024 11:50

Wesley Snipes se vysmál novému Bladeovi a jeho nekonečným problémům

Fanoušci začínají pochybovat, že nová verze komiksového hitu někdy spatří světlo světa. Přidala se k nim i herecká hvězda původního filmu.

Nový Blade je opět v problémech. Reboot, v němž se hlavní role upírského superhrdiny ujme Mahershala Ali, opustil další režisér, kterým byl Yann Demange (Top Boy, 71). K rozčarovaným fanouškům se tentokrát přidal i Wesley Snipes, který hrdinu ztvárnil ve trojici filmů mezi lety 1998 a 2004.

Čtěte také: Mlčení jehňátek a další kultovní snímky. Podívejte se na nejlepší filmy všech dob

„Šmankote, borci pořád hledají tajnou omáčku, jezdí na sněžnejch skútrech uprostřed provozu, docela drsný. Daywalkeři si to umí udělat snadný, co?“ tweetoval Snipes k chaotickým přípravám filmu, který má jít do kin 6. listopadu 2025, ale málokdo tomuto termínu ještě věří.

Reboot populární komiksové franšízy nedávno oficiálně opustil herec Aaron Pierre (Sok, Čas, Génius), který se měl objevit po boku hlavního hrdiny zvaného též jako Daywalker v podání Aliho, dvojnásobného držitele Oscara za filmy Zelená kniha a Moonlight. „Jak se projekt vyvíjel, tak jsem přestal být jeho součástí,“ vysvětlil Pierre magazínu Variety.

Ještě v březnu se přitom zdálo, že je vše na správné cestě, když Ali prohlásil: „Aktuální směřování je velmi povzbudivé... Jsem spokojen s tím, jak se věci mají, kdo je toho součástí, co se týče psaní scénáře, režie i všeho okolo.“

Původním režisérem filmu představeného v roce 2019 měl být Bassam Tariq (Mogul Mauglí) a scénář psala Stacy Osei-Kuffour (Strážci, Medvěd), pak se však rozjel kolotoč přepisování, do něhož se zapojil třeba i Michael Green (Blade Runner 2049, Logan: Wolverine). Aktuální verzi má údajně na starost Eric Pearson (Thor: Ragnarok, Black Widow).

Samotný Snipes se přitom od počátku počítal mezi příznivce nového pojetí, když prohlásil, že je Ali charismatickým a talentovaným hercem, který snad bude s rolí spjatý na mnoho let. Aktuálně nebude jediným, kdo má o celém projektu vážně pochybnosti.

Zdroj: The Independent, Deadline

Video: Trailer jediné letošní marvelovky Deadpool & Wolverine

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný