19. března 2024 15:10

Joker 2: První reakce diváků vysvětlují, v čem je nový film jiný než první díl

Pokračování komiksového Jokera má venku první ohlasy z testovací projekce. Jsou velice zajímavé.

První diváci mohli v rámci uzavřené testovací projekce vidět pracovní sestřih pokračování Jokera s podtitulem Folie à Deux. Režisér Todd Phillips je podle reakcí na nejlepší cestě navázat na svůj miliardový zázrak jedničky a přitom dospělejším pojetím zůstat mimo hlavní komiksový proud.

POZOR! NÁSLEDUJÍ LEHKÉ NEPŘÍBĚHOVÉ SPOILERY

Začněme těmi obecnějšími postřehy. „Mimořádně krvavé, chaotické, agresivní a surrealistické, každopádně věrné své podstatě. Gaga a Joaquin předvádějí srovnatelné výkony. Muzikálový aspekt není podán v tradiční podobě. Samozřejmě se tam zpívá, ale na základě jiného klíče. Jde o riskantní krok, ale sakra geniální. Celkově se filmu daří vybalancovat, aby zaujal kritiky i běžného diváka,“ shrnul dojmy Joey Monda na sociální síti X.

Další a lehce konkrétnější dojmy pak shrnul magazín JoBlo, podle kterého je Harley Quinn (Lady Gaga) ve filmu možná ústřednější postavou než samotný Joker, který ji ve filmu nazývá jinou odvozenou přezdívkou. „Některé písničky zpívají oba jako duet, jiné jen ona samotná. Jde o mix známých i nových melodií... Objevují se slavné batmanovské postavy, ale je třeba počítat s tím, že jde o samostatně stojící příběh, takže oproti dalším DC filmům jsou pojaté jinak,“ shrnul magazín příspěvek zveřejněný původně uživatelem GoldDerby.

Čtěte také: Mrazivý film Občanská válka vás uchvátí a budete se o něm chtít dlouho bavit. První recenze ho hlasitě chválí

Některé části filmu jsou natočeny černobíle a divák si nebude jistý, co je skutečné a co je jen součástí psychotických fantazií ústředního páru. Nejde však prý o film, který by celý stál na otázce, zda "to byl jen sen". Filmem se táhne silný společenský komentář a stylem opět vychází z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Hudební složka si bere dost z klasických muzikálů s Lizou Minnelli jako Kabaret (1972), New York, New York (1977) nebo To je ale zábava! (1974).

Joker: Folie à Deux dorazí do kin 3. října 2024. V dalších rolích se ve filmu objeví Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey nebo Jacob Lofland. Je součástí samostatně stojících projektů mimo sdílené DC komiksové univerzum, jež spadají pod banner Elseworlds. Patří mezi ně třeba také The Batman (druhý díl dorazí až 1. října 2026), pokračování snímku Constantine s Keanu Reevesem nebo černý Superman, kterého má produkovat J. J. Abrams.

Zdroj: Comic Book Movie, World of Reel

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný