18. března 2024 12:25

Nový Blade má další problém, přišel o důležitého herce

Pět let po svém oznámení snad Blade konečně míří před kamery. Ještě předtím se však dozvídáme další novinu.

Blade hlásí další změny. Reboot populární komiksové franšízy opustil herec Aaron Pierre (Sok, Čas, Génius), který se měl objevit po boku hlavního superhrdiny v podání Mahershaly Aliho, dvojnásobného držitele Oscara za filmy Zelená kniha a Moonlight.

„Jak se projekt vyvíjel, tak jsem přestal být jeho součástí,“ vysvětlil Pierre magazínu Variety. Blade byl oficiálně představen v roce 2019, tehdy pod vedením režiséra Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a scénář psala Stacy Osei-Kuffour (Strážci, Medvěd). Pouhé dva měsíce před plánovaným začátkem natáčení se však všechno změnilo a začalo přepisování, na němž se postupně podílelo pět scenáristů. Finální verzi by měl aktuálně ladit Michael Green (Blade Runner 2049, Logan: Wolverine, Vražda v Orient expresu), režisérem bude Yann Demange (71, Mladý gangster).

S předchozí podobou příběhu nebylo spokojeno studio, ale zejména Mahershala Ali, jehož aktuální prohlášení znějí už dost optimisticky. „Aktuální směřování je velmi povzbudivé... Jsem spokojen s tím, jak se věci mají, kdo je toho součástí, co se týče psaní scénáře, režie i všeho okolo,“ řekl nedávno magazínu Entertainment Weekly. Blade měl být původně součástí páté fáze MCU, ale kvůli komplikacím ve vývoji i loňské hollywoodské stávce byla premiéra posunuta na 6. listopadu 2025, půjde tedy o druhý film šesté fáze mezi The Fantastic Four a Avengers 5.

A co Aaron Pierre? Ten stále patří mezi nejrychleji stoupající jména v Hollywoodu. Brzy se objeví v akčním thrilleru Rebel Ridge a namluví hlavního hrdinu v prequelu Lvího krále s názvem Mufasa: Lví král v režii oscarového Barryho Jenkinse (Moonlight, Podzemní železnice).

Zdroj: Variety, Collider

Mohli jste minout: Trailer temného komiksového filmu Vrána

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný